Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заједничка брига о избеглицама

rssBookmark and Share

Ниш 01.03.2019. Јужна Србија Инфо

У Скупштини Града Ниша, данас је одржан састанак са повереницима и председницима за миграције и надлежним лицима из Нишавског, Борског, Зајечарског, Пиротског округа и помоћником комесара Иваном Гергиновим.

Заједничка брига о избеглицама

Састанку је присуствовао и Дарко Булатовић који је пожелео добродошлицу учесницима састанка и рекао да је град последњих година интензивирао сарадњу са комесаријатом за избеглице и миграције кроз разне видове пружања помоћи избеглицама из бивших република и расељеним лицима са Космета.

„Један од најзначајнијих пројеката је свакако изградња 75 стамбених јединица у насељу Бранко Бјеговић ,намењних решавању стамбеног проблема избеглица са простора бивше СФРЈ.Ради се о регионалном стамбеном програму врениом око два милиона евра,у којем град партиципира са 80 милиона динара.

"У сарадњи са Комесаријатом имплементирали смо и друге стамбене пројекте као што је помоћ избеглим и расљеним лицима код куповине грађевинског материјала или откупа сеоских домаћинстава“, рекао је градоначелник.

Према његовим речима кроз видове једнократних помоћи у укупном износу од пет милиона динара, помогнуто је око 250 поордица, а у фази релаизације још неколико значајних пројекта, за помоћ избеглим и расељеним лицима.

Током састанка је оцењено да Град Ниш има добру сарадњу са Комесаријатом  и да постоји обострана жеља да се у будућем периоду сарадња подигне на још виши ниво.

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   Комесеријат за избегла лица
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима