Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зашто кажеш Србија, а мислиш на Београд?

rssBookmark and Share

Београд 18.09.2010. извор: aleksinac.org

“Аутобус децентрализације” у петак 17. септембра посетио је и општину Алексинац, која је једна од 12 општина Јужне Србије обухваћена истоименим пројектом Националне коалиције за децентрализацију, уз подршку Националне задужбине за демократију из Вашингтона.

Зашто кажеш Србија, а мислиш на Београд?

Брендирани аутобус НКД-а у наш град стигао је у подне, опремљен да грађанима пружи интернет и друге услуге, са циљем директне комуникације са доносиоцима одлука у Београду.

Према речима ПР менадзера невладине организације Проактив, Милене Крстић, циљ ове акције је охрабривање грађана да упуте поруку председнику, премијеру или министрима Републике Србије, у којој би говорили о личним или проблемима везаним за локалну заједницу.

Грађани Алексинца имали су прилику да на штанду Националне коалиције за децентрализацију испред Дома културе, попуне упитнике, и самим тим, убудуће буду информисани о току процеса децентрализације у нашој земљи.

У оквиру акције “Аутобус децентрализације”, око 19 сати, Алексинчанима је приказан дванаестоминутни филм, својеврсна пародија Дневника, који на шаљив начин осликава неприсуство вести из Јужне Србије.

Коментара: 0


#   Београд   Србија   Јужна Србија регион   Мерошина   децентрализација   интернет
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима