Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршена реконструкција Радиологије

rssBookmark and Share

12.05.2013. Autor: M.M.

Реконструкција одељења за радиолошку и ултразвучну дијагностику у Општој болници Прокупљу је завршена.

Завршена реконструкција Радиологије

Реконструкција коју је са 3,5 милиона динара помогло Министарство здравља, представља још један корак у унапређењу дијагностике у болници, јер познато је да без добре дијагнозе нема доброг лечења.

- Радови на реконструкцији који су трајали неколико месеци су комплатно завршени. У питању је био обиман посао који је грађевински тим наше болнице успешно завршио. Поред унутрашњих радова, служба је просторно проширена а дограђен је и простор за ултразвучни кабинет. Констатујем да смо после набавке нове опреме, комплетне дигитализацие и сада реконструкције, успешно ухватили корак са најновијим достигнућима из ове области - рекла је Јелена Пантовић портпарол Болнице.

Она је подсетила да је до пре три године служба готово само фигуративно постојала и радила са свега три лекара, са скенером који је више био покварен него што је радио, без 4Д ултразвука и прегледа колор доплера.

Данас је рендген служба опремљена новим дигиталним мамографом, најсавременијим скенером, рендгеном, колор доплером и ултразвучним апаратима, међу којима је и најсавременији 4Д ултарзвук.


#   Јелена Пантовић   реконструкција   Министарство здравља
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима