Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршено чишћење Куршумлије

rssBookmark and Share

Куршумлија 08.09.2012. Autor : Agencija TANJUG

Локална самоуправа у Куршумлији организовала је завршну акцију чишћења града у којој су учествовали запослни у локланој самоуправи, као и директори ЈП.

Завршено чишћење Куршумлије

Према речима председника општине Куршумлија Радољуба Видића, који је такође учествовао у чишћењу града, акцији се одзвало више од 300 грађана.

"Овим се завршава велика акција чишћења нашег града", казао је Видић Танјугу.

Видић је рекао да је акција, која је за циљ имала уређење града који је прилично прљав, исполитизована и да нико нијеног тренутка није био приморан да уцествује у акцији.

Грађани су данас заједно са општинским функционерима, директорима јавних предузећа и установа, као и одборницима, чистили смеће у свим насељима и у самом центру града, а прикупљено смеће је ангажованим тракторима и камионима јавног предузећа ''Топлица'' одложено на градску депонију.

У данашњој завршној акцији чишћења града учествовао је и велики број младих са територије општине Куршумлија, које, како кажу, не занима политика већ да њихов град буде чистији.

Током акције чишћења града која је трајала месец дана очишћено је преко 100 тона отпада и уређене су све јавне површине у Куршумлији.

Ову акцију оспоравали су представници УРС-а и Демократске странке, док се представници Социјалистичке партије, који су такође у опозицији, нису противили акцији.

Шеф одсека инспекције рада на подручију Топличког округа Новица Петковић изјавио је Танјугу да је у уторак упућен извештај заштитнику грађана Саши Јанковићу у коме се наводи да је инспекција утврдила да на подручију општине Куршумлија није било никаквих "принудних радова" и да је све рађено на добровољној бази.

Коментара: 0


#   Куршумлија   општина   Топлица река   јавне површине
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима