Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због безбедности и изградње почело хуманитарно разминирање у насељу Ардија

rssBookmark and Share

Ниш 06.10.2021. Јужна Србија Инфо

На локацији Ардија, где ће се градити 2.400 станова за припаднике снага безбедности, јуче су почели радови на хуманитарном разминирању на површини од 80.000 квадратних метара.

Због безбедности и изградње почело хуманитарно разминирање у насељу Ардија

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски, која је са сарадницима обишла деминере Центра за разминирање Републике Србије, рекла је да је Граду Нишу тај пројекат јако важан: оживљава се један неизграђени део града и повезује Сомборски булевар са Булеваром Николе Тесле близу ауто-пута.

После деминера ову локацију истраживаће и археолози, јер се очекује да би ту могли да се налазе предмети или остаци и сведочанства из прошлих времена, напоменула је она.

Директор Канцеларије за локални економски развој Душан Радивојевић рекао је да се пројекат изградње станова за припаднике снага безбедности реализује у сарадњи са Грађевинском дирекцијом Србије.

Директор Центра за разминирање Србије Бојан Гламочлија је напоменуо да ће се у претрази терена користити машину за уклањање растиња и припрему терена за чишћење од евентуално заосталих експлозивних направа.

Он је напоменуо да ће радови бити завршени у року дефинисаним пројектним задатком.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Центар за разминирање   деминери   сзанови   Насеље Ардија
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима