Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због безбедности и негодовања мештана Јасеновика, обуставља се саобраћај на прузи Ниш-Зајечар

rssBookmark and Share

Ниш 14.02.2019. Јужна Србија Инфо

Након два случја исклизнућа вагона цистерни са опасним материјама код Ниша, негодовања мештана села Јасеновик и претњи блокадом пруге, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре наложило је да се обустави железнички саобраћај на прузи Ниш-Зајечар до завршетка реконструкције ове пруге.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Одлука је донета због безбедности становника свих насеља у чијој близини пролази теретни железнички саобраћај, имајући у виду да су се за кратко време догодила три исклизнућа вагона на деоницама ове пруге, кажу у надлежном министарству.

У саопштењу министарства даље наводе...

"Налажемо директорима железничких предузећа да хитно поднесу извештај о свим детаљима догађаја који су могли да угрозе безбедност грађана. Од железничких компанија очекујемо да се извине грађанима Србије, а пре свега становницима Јасеновика, где су се догодила два исклизнућа вагона.

Министарство инсистира и захтева да се утврде све чињенице у вези са исклизнућима вагона на прузи Ниш-Зајечар и испита одговорност свих учесника. Такође, Министарство тражи од Дирекције за железнице да провери ваљаност лиценци свих оператера".

Коментара: 0


#   Ниш   Железнице Србије   пруга   Зајечар   Министарство грађевинарства   Јасеновик   обустава саобраћаја
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима