Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пет милијарди динара за реконструкцију пруге Ниш - Зајечар

rssBookmark and Share

Ниш 25.02.2019.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је данас у месту Матејевац почетку радова на реконструкцији пруге Ниш – Зајечар.

Пет милијарди динара за реконструкцију пруге Ниш - Зајечар

Михајловићева је том приликом истакла да је безбедност како у друмском и ваздушном, тако и у железничком саобраћају на првом месту и да држава поред улагања у железничке коридоре улаже и у реконструкцију регионалних пруга.

“Никада се није више улагало у железнички саобраћај него сада. Прошле године реконструисали смо 270 км пруга, ове године планирамо још 300 км. За нас су регионалне пруге важне јер се на њима одвија живот и то је од значаја за грађане и привреду. Пруга Ниш – Зајечар јесте најлепша, али је и небезбедна, и зато данас почињемо радове вредне пет милијарди динара, који ће бити готови до краја лета 2020. године”, рекла је она.

Потпредседница владе захвалила је грађанима Јасеновика који су реаговали брже од директора железничких предузећа.

“Улажемо стотине милиона евра у пруге. Радићемо заједно и на обилазници око Ниша, електрификацији и модернизацији пруге Ниш - Димитровград, а настављамо радове и на брзој прузи Београд - Будимпешта”, рекла је она.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић рекао је да је народ овог краја чекао 50 година на реконструкцију и захвалио је Влади Србије и потпредседници Михајловић на брзом реаговању.

“У децембру, када смо имали искакања цистерни, овај проблем је деловао непремостиво. Два месеца касније отпочињемо радове јер су нам безбедност грађана и заштита животне средине најважније”, рекао је Булатовић.

Мирољуб Јевтић, директор „Инфраструктура железница Србије“, изјавио је да је ова пруга последњи пут реконструисана 1962. године, иако би по правилу то требало да се ради на сваких 20-25 година.

“Захваљујући ресорном министарству саобраћаја улажемо пет милијарди динара у реконструкцију 108 км дуге пруге. Ова пруга има 32 моста, 36 тунела и 90 пружних прелаза, једна је од најлепших и најтежих у овом делу Европе и биће прави изазов за рад”, рекао је он.

Коментара: 0


#   Ниш   саобраћај   Железнице Србије   Зорана Михајловић   пруга   Дарко Булатовић   Зајечар   Горњи Матејевац   седница Владе   Јасеновик   Заштита животне средине
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима