Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишке демократе захтевају потпуну обуставу саобраћаја на прузи Ниш - Зајечар и одговорност надлежних

rssBookmark and Share

Ниш 19.02.2019. Јужна Србија Инфо

"И поред тога што је пруга Ниш - Зајечар код Матејевца била затворена за саобраћај, четврти пут на истој деоници из шина је испао воз који превози 3 цистерне са амонијаком фирме НЦЛ. Питам вас како је могуће да се то догоди на затвореној прузи", рекао је на конференцији за новинаре Миодраг Станковић, председник ГрО ДС-а у Нишу.

Нишке демократе захтевају потпуну обуставу саобраћаја на прузи Ниш - Зајечар и одговорност надлежних

Саопштење преносимо у целости...

Оне су и поред тога наставиле пут, али је засад непознато где су одвежене. 

Да ли Генерални директор компаније Инфраструктура железнице Србије има удела у приватној компанији  НЦЛ чије цистерне већ четврти пут испадају, и да ли је због тога казнио и сменио шефа оператике у Нишу? 

За само месец дана надлежни су одлучили да затворе пругу и блокирају саобраћај док се пруга не реконструише, и поред свега тога дешава се четврто исклизнуће цистерни са опасним материјима. Поред пруге у Матејевцу и даље стоји празна цистерна која је била натоварена амонијаком - једна од две које су испале из шина код села Јасеновик. Инфраструктура железнице плаћа чуваре који чувају цистерне. Да ли је то нормално? 

Министарство саобраћаја је тек након трећег исклизнућа цистерни са опасним материјама одлучило да обустави саобраћај на опасној деоници Ниш - Зајечар. Шта се чекало са затварањем пруге? Како је могуће да се на затвореној прузи деси четврто исклизнуће? О чему се ту ради? Све то показује однос напредњачког режима према грађанима. Захтевамо да се потпуно обустави саобраћај док се реконструкција пруге не заврши и да се не дозволи било коме из било којих разлога да користи пругу за саобраћај. 

Да ли је могуће да у једном универзитетском граду, какав је град Ниш нема довољно квалитетних људи који би могли да се баве проблемима железнице па је увежен кадар СНС-а из Велике Плане коме се плаћају путни трошкови свакодневно. Крајње је време да власт схвати да неке ствари не могу радити људи са чланским књижицама, већ стручни људи. Захтевамо да се утврди одговорност и да оставке поднесу сви који су надлежни и одговорни, јер поред тога што је ова власт државу и град довела до руба пропасти, константно угрожава здравље и безбедност грађана. 

 

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   СНС   саобраћај   Железнице Србије   цистерне   Горњи Матејевац   Миодраг Станковић   Јасеновик
@demokrate @sns_srbija @Mikica_S @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима