Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Састанак о реконструкцији пруге Ниш - Димитровград

rssBookmark and Share

Ниш 01.02.2018. Јужна Србија Инфо

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са председником Европске инвестиционе банке Дариом Сканапјеком о текућим и новим инфраструктурним пројектима који се реализују уз подршку ЕИБ-а.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Састанку, одржаном у Влади Републике Србије, присуствовао је и Градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Потпредседница Михајловић на састанку је захвалила Сканапјеку на доброј сарадњи са ЕИБ-ом на важним инфраструктурним пројектима које Србија реализује, пре свега у области путне и железничке инфраструктуре.

Овом приликом је речено да ће Влада Србија и ЕИБ наставити да раде партнерски и на завршетку текућих пројеката, као и на новим пројектима. На данашњем састанку потписани су и уговори за пројекат модернизације и реконструкције  пруге Ниш-Димитровград за Србију који су од великог значаја, јер то значи наставак модернизације стратешки важног правца, Коридора 10, и још боље повезивање са регионом и Европом.

Дарио Сканапјеко, председник ЕИБ-а, рекао је да је ЕИБ задовољан динамиком повлачења кредитних средстава, и нагласио да је ова институција фокусирана на подршку пројектима који доприносе повећању конкурентности Србије.


#   Ниш   Димитровград   Железнице Србије   Зорана Михајловић   пруга   Влада Републике Србије   Дарко Булатовић   Европска инвестициона банка   Дарио Сканајпек
@Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима