Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sastanak o rekonstrukciji pruge Niš - Dimitrovgrad

rssBookmark and Share

Niš 01.02.2018. Južna Srbija Info

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predsednikom Evropske investicione banke Dariom Skanapjekom o tekućim i novim infrastrukturnim projektima koji se realizuju uz podršku EIB-a.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Sastanku, održanom u Vladi Republike Srbije, prisustvovao je i Gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Potpredsednica Mihajlović na sastanku je zahvalila Skanapjeku na dobroj saradnji sa EIB-om na važnim infrastrukturnim projektima koje Srbija realizuje, pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

Ovom prilikom je rečeno da će Vlada Srbija i EIB nastaviti da rade partnerski i na završetku tekućih projekata, kao i na novim projektima. Na današnjem sastanku potpisani su i ugovori za projekat modernizacije i rekonstrukcije  pruge Niš-Dimitrovgrad za Srbiju koji su od velikog značaja, jer to znači nastavak modernizacije strateški važnog pravca, Koridora 10, i još bolje povezivanje sa regionom i Evropom.

Dario Skanapjeko, predsednik EIB-a, rekao je da je EIB zadovoljan dinamikom povlačenja kreditnih sredstava, i naglasio da je ova institucija fokusirana na podršku projektima koji doprinose povećanju konkurentnosti Srbije.

Komentara: 0


#   Niš   Dimitrovgrad   Železnice Srbije   Zorana Mihajlović   pruga   Vlada Republike Srbije   Darko Bulatović   Evropska investiciona banka   Dario Skanajpek
@Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima