Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због серије смрти смена директора Здравственог центра

rssBookmark and Share

Врање 03.10.2012. Izvor: Agencija TANJUG

Градоначелник Врања Зоран Антић најавио је да ће због „серије скандала и смртних случајева“ од министарке здравља затражити хитну смену директора Здравственог центра Уроша Трајковића и комплетног руководства те здравствене установе.

Због серије смрти смена директора Здравственог центра

На Отвореном дану за медије врањских социјалиста, Антић је оценио да „у Здравственом центру, у мандату овог руководства, влада тотално расуло“.

„То је резултат лошег руковођења овом установом, због чега ћу од министарке здравља затражити смену директора Трајковића и комплетне руководеће структуре“, поновио је Антић.

Подсећајући да се у време овог руководства у Здравственом центру догодило шест смртних случајева, Антић сматра да нема ништа логичније него да се поднесу оставке, а ако њих нема, да се покрене питање смене директора и сарадника.

У Здравственом центру Врање последњих годину и по догодило се неколико смртних случајева, а последњи је онај од 24. септембра ове године, када је на Дечјем одељењу врањске болнице, под још неразјашњеним околностима, умрла једноипогодишња девојчица Сара Марковић из Врања.

„Несхватљиво је да овим скандалима и правој црној хроници у којој су актери људи у белим мантилима, нема краја, а генерални директор Здравственог центра и не помишља да поднесе оставку, већ на овај начин девалвира сјајне резултате других лекара“, љутито је констатовао градоначелник Врања, који је уједно и председник Градског одбора СПС.

Замерајући градоначелнику Врања што смрт једног детета користи у дневно-политичке сврхе, директор Здравственог центра Урош Трајковић је рекао да је после овог трагичног догађаја центар предузео све потребне мере како би се случај до детаља разјаснио, а кривци именовали именом и презименом.

„Када од надлежних здравствених и правосудних институција стигну резултати, тада ће се и поставити питање одговорности свих, па и моје“, рекао је Трајковић Танјугу.

Према званичним подацима, Министарство здравља је током прошле године у врањском Здравственом центру спровело 23 контроле, од којих осам редовних, а 15 су организоване на основу пријава пацијената.

До јула ове године, од 23 контроле Министарства здравља, само једна је била редовна, а чак 22 су организоване по пријавама пацијената, оштећених или родибине умрлих.


#   Врање   Урош Трајковић   Министарство здравља
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима