Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog serije smrti smena direktora Zdravstvenog centra

rssBookmark and Share

Vranje 03.10.2012. Izvor: Agencija TANJUG

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić najavio je da će zbog „serije skandala i smrtnih slučajeva“ od ministarke zdravlja zatražiti hitnu smenu direktora Zdravstvenog centra Uroša Trajkovića i kompletnog rukovodstva te zdravstvene ustanove.

Zbog serije smrti smena direktora Zdravstvenog centra

Na Otvorenom danu za medije vranjskih socijalista, Antić je ocenio da „u Zdravstvenom centru, u mandatu ovog rukovodstva, vlada totalno rasulo“.

„To je rezultat lošeg rukovođenja ovom ustanovom, zbog čega ću od ministarke zdravlja zatražiti smenu direktora Trajkovića i kompletne rukovodeće strukture“, ponovio je Antić.

Podsećajući da se u vreme ovog rukovodstva u Zdravstvenom centru dogodilo šest smrtnih slučajeva, Antić smatra da nema ništa logičnije nego da se podnesu ostavke, a ako njih nema, da se pokrene pitanje smene direktora i saradnika.

U Zdravstvenom centru Vranje poslednjih godinu i po dogodilo se nekoliko smrtnih slučajeva, a poslednji je onaj od 24. septembra ove godine, kada je na Dečjem odeljenju vranjske bolnice, pod još nerazjašnjenim okolnostima, umrla jednoipogodišnja devojčica Sara Marković iz Vranja.

„Neshvatljivo je da ovim skandalima i pravoj crnoj hronici u kojoj su akteri ljudi u belim mantilima, nema kraja, a generalni direktor Zdravstvenog centra i ne pomišlja da podnese ostavku, već na ovaj način devalvira sjajne rezultate drugih lekara“, ljutito je konstatovao gradonačelnik Vranja, koji je ujedno i predsednik Gradskog odbora SPS.

Zamerajući gradonačelniku Vranja što smrt jednog deteta koristi u dnevno-političke svrhe, direktor Zdravstvenog centra Uroš Trajković je rekao da je posle ovog tragičnog događaja centar preduzeo sve potrebne mere kako bi se slučaj do detalja razjasnio, a krivci imenovali imenom i prezimenom.

„Kada od nadležnih zdravstvenih i pravosudnih institucija stignu rezultati, tada će se i postaviti pitanje odgovornosti svih, pa i moje“, rekao je Trajković Tanjugu.

Prema zvaničnim podacima, Ministarstvo zdravlja je tokom prošle godine u vranjskom Zdravstvenom centru sprovelo 23 kontrole, od kojih osam redovnih, a 15 su organizovane na osnovu prijava pacijenata.

Do jula ove godine, od 23 kontrole Ministarstva zdravlja, samo jedna je bila redovna, a čak 22 su organizovane po prijavama pacijenata, oštećenih ili rodibine umrlih.


#   Vranje   Uroš Trajković   Ministarstvo zdravlja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima