Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због штрајка у ЈП "Пошта Србије", пошиљке касне и до 10 дана

Bookmark and Share

09.11.2017. Јужна Србија Инфо

Последњих дестак дана грађани су сучени са проблемом кашњења слања и испоруке пошиљака, због блокаде рада Главног поштанског центра у Земуну,

Због штрајка у ЈП "Пошта Србије", пошиљке касне и до 10 дана

С тим у вези ЈП "Пошта Србије" издала је саопштење које преносимо у целости

ЈП „Пошта Србије” од понедељка се суочава са блокадом Главног поштанског центра у Земуну, због чега је отежано слање пошиљака. Овај државни стратешки објекат нелегално су блокирали појединци из нерепрезентативног синдиката – „Самостални синдикат поштанских радника” и то бескрупулозно кршећи законе о раду, штрајку и јавном окупљању, јер ове протесте нису најавили. Они блокаду овог државног објекта на својим званичним интернет страницама називају „позивом на дружење”. Шта више, испред овог стратешког објекта придружила им се група НН лица која такође блокирају улазак и излазак службених возила и проузрокују кашњење у пријему, преради и уручењу пошиљака у законски предвиђеним роковима. О свему овоме у три наврата је послат допис МУП, али реакције до сада није било. Апелујемо на државне органе да омогуће рад ГП Центра како би грађани могли неометано да примају своје пошиљке, али и да утврде индентитет непознатих особа који су узурпирали државну имовину. 

Очекујемо да ће уследити брза реакција надлежних органа, јер нас већ у понедељак очекује исплата једнократне помоћи за 460.000 пензионера који на кућне адресе добијају своје пензије. Иначе, у „Пошти Србије” има 15.000 запослених. Постоје два репрезентативна синдиката у којима је око 12.000 запослених, као и више мањих нерепрезентативних синдиката. Међутим, тренутно свега око 50 особа свако вече се окупља и блокира рад ГП Центра. Неретко се дешава и да само две особе спречавају улазак и излазак камиона и то уз агресивно и бахато понашање. 

Подсећамо да је „Пошта Србије”, једно од најуспешнијих државних предузећа, и само у првих девет месеци је остварила нето добит од 1,7 милијарди динара.


#   синдикат   штрајк   интернет   обустаа   самостални синдикат   ЈП Пошта Србије   пошиљке   Самостални синдикат поштанских радника
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима