Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog štrajka u JP "Pošta Srbije", pošiljke kasne i do 10 dana

Bookmark and Share

09.11.2017. Južna Srbija Info

Poslednjih destak dana građani su sučeni sa problemom kašnjenja slanja i isporuke pošiljaka, zbog blokade rada Glavnog poštanskog centra u Zemunu,

Zbog štrajka u JP "Pošta Srbije", pošiljke kasne i do 10 dana

S tim u vezi JP "Pošta Srbije" izdala je saopštenje koje prenosimo u celosti

JP „Pošta Srbije” od ponedeljka se suočava sa blokadom Glavnog poštanskog centra u Zemunu, zbog čega je otežano slanje pošiljaka. Ovaj državni strateški objekat nelegalno su blokirali pojedinci iz nereprezentativnog sindikata – „Samostalni sindikat poštanskih radnika” i to beskrupulozno kršeći zakone o radu, štrajku i javnom okupljanju, jer ove proteste nisu najavili. Oni blokadu ovog državnog objekta na svojim zvaničnim internet stranicama nazivaju „pozivom na druženje”. Šta više, ispred ovog strateškog objekta pridružila im se grupa NN lica koja takođe blokiraju ulazak i izlazak službenih vozila i prouzrokuju kašnjenje u prijemu, preradi i uručenju pošiljaka u zakonski predviđenim rokovima. O svemu ovome u tri navrata je poslat dopis MUP, ali reakcije do sada nije bilo. Apelujemo na državne organe da omoguće rad GP Centra kako bi građani mogli neometano da primaju svoje pošiljke, ali i da utvrde indentitet nepoznatih osoba koji su uzurpirali državnu imovinu. 

Očekujemo da će uslediti brza reakcija nadležnih organa, jer nas već u ponedeljak očekuje isplata jednokratne pomoći za 460.000 penzionera koji na kućne adrese dobijaju svoje penzije. Inače, u „Pošti Srbije” ima 15.000 zaposlenih. Postoje dva reprezentativna sindikata u kojima je oko 12.000 zaposlenih, kao i više manjih nereprezentativnih sindikata. Međutim, trenutno svega oko 50 osoba svako veče se okuplja i blokira rad GP Centra. Neretko se dešava i da samo dve osobe sprečavaju ulazak i izlazak kamiona i to uz agresivno i bahato ponašanje. 

Podsećamo da je „Pošta Srbije”, jedno od najuspešnijih državnih preduzeća, i samo u prvih devet meseci je ostvarila neto dobit od 1,7 milijardi dinara.

Komentara: 0


#   sindikat   štrajk   internet   obustaa   samostalni sindikat   JP Pošta Srbije   pošiljke   Samostalni sindikat poštanskih radnika
@


 


[ Dodaj komentar ]