Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnici odblokirali autoput Niš-Skoplje kod Vranja

rssBookmark and Share

Vranje 15.05.2014. Beta

Oko 650 radnika pamučnog kombinata "Jumko" obustavilo je danas blokadu autoputa Niš-Skoplje kod Vranja, koji je od 12.30 časova ponovo prohodan za saobraćaj

Radnici odblokirali autoput Niš-Skoplje kod Vranja

Predsednik Samostalnog sindikata u kompaniji "Jumko" Slađan Mitić izjavio je za agenciju Beta da tokom blokade koja je trajala više od tri sata nije bilo incidenata, a da su se radnici sami povukli i nastavili protest u Upravnoj zgradi "Jumka" u Vranju.

- Blokada autoputa je bila aktivnost da skrenemo pažnju ljudi koji ne žele sa nama da saradjuju i da ih aktiviramo. Niko nam se nije obratio, ali smo odlučili da protest nastavimo u Upravnoj zgradi - kazao je Mitić.

Zahtev štrajkača koji su jutros blokirali autoput kod Vranja bio je da im se povodom rešavanja nagomilanih problema u toj kompaniji obrate ministar privrede Dušan Vujović ili premijer Aleksandar Vučić.

Štrajk u "Jumku", koji traje od januara, organizovali su Samostalni sindikat i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u toj kompaniji.

U "Jumku", koji je u restrukturiranju, država ima 60 odsto vlasništva, a to preduzeće zapošljava oko 1.700 radnika.


#   Vranje   radnici   sindikat   Aleksandar Vučić   auto-put   štrajk   Jumko   deblokada   Slađan Mitić   Dušan Vujović   samostalni sindikat
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima