Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Значајан корак у измештању пруге, потписан уговор о изради пројекта за препарцелацију

rssBookmark and Share

08.02.2017. Јужна Србија Инфо

Како је пре десет дана у интервју за Јужну Србију Инфо најавио координатор Канцеларије за пројектовање Љубивоје Славковић, данас је у Нишу потписан уговор о изради пројекта препарцелације железничке обилазнице код Ниша.

Значајан корак у измештању пруге, потписан уговор о изради пројекта за препарцелацију

Уговор су потписали директор фирме Геодата ПГЈ ДОО из Обреновца Ђорђе Јанковић и по овлашћењу директора Дирекције за изградњу града Ниша Иван Јоцић. Први део посла у вези са измештањем пруге требало би да буде завршен до краја 2018. године, а измештање у дужини од 22 километра коштаће милијарду и 14 милиона динара. Трошкове ће покрити Република Србија, чијим буџетом за ову годину је то већ предвиђено.

„Деценијама се прича о измештању пруге из центра Ниша. Многе су се кампање водиле и многи људи из Железница Србије и Републике долазили су у град и на ову тему причали. Ево данас из градског буџета се издваја 15 милиона за овај пројекат и препарцелација је први корак у реализацији овог, најважнијег пројекта за наш град. До краја 2018. године треба да почне изградња обилазнице“, рекао је овом приликом градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Координатор пројекта Љубивоје Славковић каже да ће највише посла бити око припреме земљишта. Он истиче да чак 34 хектара земљишта припада приватним лицима и да треба да буде пренето.

Опширније око измештања пруге из центра Ниша на: 

http://www.juznasrbija.info/interview/slavkovic-po-prvi-put-imamo-realnu-situaciju-za-izmestanje-pruge-iz-centra-nisa.html

Фото: Јужна Србија


#   Јужна Србија регион   пруга   Љубивоје Славковић   Дарко Булатовић   Дирекција за изградњу   железница   измештање   Иван Јоцић   Ђорђе Јанковић
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима