Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловић: Министарство наставља улагања у аеродром “Констатин Велики” у Нишу!

rssBookmark and Share

Ниш 31.03.2018. Јужна Србија Инфо

Поводом реакције дела нишке јавности на уступање аеродрома "Константин Велики" Републици Србији данас се саопштењем огласило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Михајловић у посети нишком аеродрому, Фото: Њ.П. Јужна Србија архива
Михајловић у посети нишком аеродрому, Фото: Њ.П. Јужна Србија архива

Саопштење из кабинета потпредседнице владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, преносимо у целости...

Министарство грађевинарства, саобраћajа и инфраструктуре и читава Влада Србије наставиће да улажу велика новчана средства у опрему, развој и безбедност Аеродрома “Констатнин Велики” у Нишу, јер желимо да овај аеродром буде центар авио-саобраћаја овог дела региона. Без досадашњих улагања Mинистарства и Владе Србије, Град Ниш не би имао овакав аеродром и имао број путника који данас долазе на “Констатин Велики”.

Сва нова улагања, као што ће бити изградња новог торња, радови на инфраструктури аеродрома, улагања у безбедност и сву другу потребну опрему, посвећена су повећању броја путника на аеродорму и граду Нишу, увођењу нових линија и позициoнирању Аеродрома “Константин Велики” као незаобилазног места у региону. 

Показали смо да од Аеродрома “Никола Тесла” можемо да направимо најбрже растући аеродром у овом делу југоисточне Европе и хоћемо и од “Констанина Великог” да направимо најбољи могући аеродром. Зато желимо да помогнемо Нишу и да заједно ово урадимо.

Ниш и југ Србије су од стратешке економске, политичке и популационе важности за Србију и зато је Влада Србије протеклих година пуно уложила у путни, железнички и авио-саобраћај, довођење бројних инвеститора и отварање великог броја фабрика. То ће наставити и даље да ради.


#   Ниш   Градско веће   Зорана Михајловић   аеродром   опозиција   Никола Тесла   Министарство грађевинарства   југ Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима