Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Део грађана јавно негодовао због уступања нишког аеродрома држави, градоначелник и министарство кажу да је то добро решење

rssBookmark and Share

Ниш 31.03.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Данас је у Нишу одржан протест на коме се окупило око 1.000 грађана, негодујући због одлуке Градског већа да нишки аеродром уступи Републици, тачније да на државу пренесе имовину, оснивачка права, сертификате и уговоре Аеродрома "Константин Велики".

РТС: screeneshot
РТС: screeneshot

"Више од 330.000 људи одабрало је нишки аеродром у прошлој години за неку од 11 дестинација, што је рекорд после више година када је из Ниша летело једва двадесет хиљада путника. Ту путању развоја град више не може да прати", каже за РТС, градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

У току трајања протеста, на Тргу Краља Милана и испред Градске куће, стигла су два саопштења из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, у којима се наглашава да ће Влада Србије и министарство наставити да улаже у развој нишког аеродрома и да нико неће дозволити да Аеродром “Костантин Велики” пропадне, јер Град Ниш нема довољно новца да уложи у њега, како би могао даље да се развија и да бележи још већи раст броја путника”.

Одлука ће бити коначна када је потврде одборници градске скупштине на првој наредној седници, док су ораганизатори протеста заказали "састанак" грађанима и за сутра у исто време, тражећи у исто време смену градоначелника Ниша и Градског већа..

ВИДЕО: РТС

 


#   Ниш   Градско веће   Зорана Михајловић   Влада Републике Србије   протест   аеродром   Дарко Булатовић   Министарство грађевинарства
@Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима