Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Deo građana javno negodovao zbog ustupanja niškog aerodroma državi, gradonačelnik i ministarstvo kažu da je to dobro rešenje

rssBookmark and Share

Niš 31.03.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Danas je u Nišu održan protest na kome se okupilo oko 1.000 građana, negodujući zbog odluke Gradskog veća da niški aerodrom ustupi Republici, tačnije da na državu prenese imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore Aerodroma "Konstantin Veliki".

RTS: screeneshot
RTS: screeneshot

"Više od 330.000 ljudi odabralo je niški aerodrom u prošloj godini za neku od 11 destinacija, što je rekord posle više godina kada je iz Niša letelo jedva dvadeset hiljada putnika. Tu putanju razvoja grad više ne može da prati", kaže za RTS, gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

U toku trajanja protesta, na Trgu Kralja Milana i ispred Gradske kuće, stigla su dva saopštenja iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u kojima se naglašava da će Vlada Srbije i ministarstvo nastaviti da ulaže u razvoj niškog aerodroma i da niko neće dozvoliti da Aerodrom “Kostantin Veliki” propadne, jer Grad Niš nema dovoljno novca da uloži u njega, kako bi mogao dalje da se razvija i da beleži još veći rast broja putnika”.

Odluka će biti konačna kada je potvrde odbornici gradske skupštine na prvoj narednoj sednici, dok su oraganizatori protesta zakazali "sastanak" građanima i za sutra u isto vreme, tražeći u isto vreme smenu gradonačelnika Niša i Gradskog veća..

VIDEO: RTS

 

video...

Komentara: 0


#   Niš   Gradsko veće   Zorana Mihajlović   Vlada Republike Srbije   protest   aerodrom   Darko Bulatović   Ministarstvo građevinarstva
@Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima