Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

4 Велике мистерије океана

Bookmark and Share

12.03.2018. Bebironac

Сматра се да је звук назван Блуп највећа од свих мистерија на нашој планети, односно у океанима.
Америчка Национална океанска и атмосферска управа забележила је почетком 1997. године веома необичан и интензиван звук из дубине океана. 

мистерије
мистерије

ПОДВОДНИ ВОДОПАД НА МАУРИЦИЈУСУ 
У Индијском океану, 2.000 километара од обале Африке, налази се острво Маурицијус. Красе га бројне природне лепоте, а посебно подводни водопад, који је јединствена појава на Земљи. 

ПОДВОДНЕ РУШЕВИНЕ КОД ЈАПАНА 
У дубинама Јапанског мора пронађене су рушевине огромних, тајанствених грађевина, које су саграђене од прецизно исклесаног камена. Налазе се у близини острва Окинава, Уна и Тајван. Процењено је да је старост ових рушевина чак 12.000 година, а то значи да су настале још 10.000 година пре Христа. 

МИСТЕРИОЗНИ ЗВУК БЛУП 
Сматра се да је звук назван Блуп највећа од свих мистерија на нашој планети, односно у океанима. Америчка Национална океанска и атмосферска управа забележила је почетком 1997. године веома необичан и интензиван звук из дубине океана. 

СИКАМОРЕ 
Недалеко од обале Малибуа на дубини од 609 метара налази се Гигантска спљоштена стена, коју су назвали „светим гралом НЛО истраживача“. Ова чудна структура може да се види преко Гоогл Еартх-а. Широка је 4 километра и стоји на низу камених стубова.

Више о овим подводним мистеријама погледајте у ВИДЕУ

video...

Коментара: 0


#   мистерије  океани
@
[ Додај коментар ]