Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Атмосфера и дочек Нове године у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 30.12.2019. Јужна Србија Инфо

Нишки културни центар организује предновогодишње загревање код ТЦ „Калча и дочек нове године на Тргу краља Милана 31. децембра 2019. године.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Предновогодишње загревање одвијаће се од 11.00 до 17.00 на две бине, које ће бити постављене на Тргу Републике (код кафане „Стара Србија“) и на платоу испред Тржног центра „Калча“. На бини на Тргу Републике наступиће популарни нишки ди-џејеви почев од 11.00 па до 15.00, док ће на бини код „Калче“, почев од 11.30 па све до 17 часова наступити 3 нишка рок бенда – Ан пасан, Пентхаус бенд и Кербер. Због тога што се очекује огромно интересовање за наступ групе Кербер, улица Николе Пашића биће делимично затворена од 14.30 до 17.30, и то од улице Попа Луке Лазаревића до улице Алексе Ненадовића.

Новогодишњи програм се наставља на Тргу краља Милана у 23.00 наступом поп певача Жељка Самарџића и његовог бенда. Обавештавамо суграђане да ће, ради безбедне организације тог концерта, улице Вожда Карађорђа и Генерала Милојка Лешјанина, од раскрснице „Суд“ до раскрснице „Уред“, бити затворене 31. децембра у 20 сати, док ће се тонске пробе актера концертних дешавања одржавати од 19 до 21 сата. Напомињемо да ће бина за наступе бити монтирана дан раније, у понедељак, 30. децембра, током преподнева и да ће бити смештена одмах поред споменика на централном градском тргу, леђима окренута ка Тврђави. Посетиоци ће са Жељком Самарџићем, уз заједничко одбројавање и уз пратњу ватромета, у поноћ дочекати нову 2020. годину. Концерт ће трајати до 1.00 после поноћи.

По завршетку концерта уследиће неопходне комуналне активности јавних предузећа задужених за рашчишћавање простора на којем се одвијао дочек. Улица ће бити отворена најкасније 1. јануара у 5 сати ујутру.

Нишки културни центар позива суграђане да предновогодишњем загревању и новогодишњем дочеку приступе на достојанствен начин, да избегавају коришћење петарди и осталих пиротехничких средстава, која могу да повреде људе или изазову инциденте, као и да алкохолна пића користе умерено, како би била спречена могућност било каквог евентуалног немилог догађаја. Такође, позивамо суграђане да прате сва евентуална додатна упутства организатора дочека, полиције, ватрогасне службе, хитне помоћи, као и комуналних предузећа која ће бринути о комуналном реду пре, у току и после концерата.

Нишки културни центар предузео је, у координацији са органима реда и јавним комуналним предузећима, све неопходне мере како би се суграђани осећали потпуно безбедно током дочека, а сам дочек протекао у складу са очекивањима, како и доликује једној оваквој великој јавној манифестацији. 

Коментара: 0


#   Ниш   Нова година   Нишки културни центар   дочек   Туристичка организација Ниш
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима