Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дочек Нове године на више локација у Нишу, на Тргу краља Милана Жељко Самарџић

rssBookmark and Share

Ниш 24.12.2019. Јужна Србија Инфо

Програм ће ће се одвијати на три бине и музиком свих жанрова. На Тргу Републике ће од 10 до 13 сати свој програм имати неколико ди џејева.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Бина код Калче биће активирана већ од поднева када ће наступити бенд Ен Пасант, након њих ће наступити Пентхаус бенд, а од 15 до 17 сати група Кербер. Трећа бина биће на Тргу краља Милана, где ће од 23 до 1 иза поноћи, наступити Жељко Самарџић.

"На централном догађају, поред ватромета у поноћ, служиће се чај и грејано вино у сарадњи са Војском, како би избегли сваки могући ризик, наводи Савић.

Фото: Јужна Србија

Овогодишњи програм учиниће новогодишње празнике потпуно другачијим. Обреновићева улица је резервисана за најмлађе. „Фабрика уметника“ припрема неколико мини представа, кловнове, неколико деда мразова који ће делити пакетиће малишанима. Биће купљено 1.800 пакетића које ће 31. децембра од 10 до 17 сати на више локација, у Обреновићевој улици и поред бина, бити подељени деци која се у том тренутку ту затекну. Остатак програма биће конципиран тако да пружи угођај грађанима свих генерација“, изјавио је је Срђан Савић директор НКЦ.

„Понуде на јавним набавкама биле су веће од буџета са којим располажемо, тако смо започели законски поступак потписивања ауторског уговора са извођачима, а планирани буџет од 12,5 милиона није пробијен, додаје Савић“.

Бесмислено је да ће град платити 10 милиона динара само за наступ Жељка Самарџића. Износ његовог ауторског уговора је 24.200 евра, сви остали из његове екипе коштају нешто више од 5000 евра. Такође, уговор потписујемо и са групом Кербер на 10.000 евра, као и са Ен Пасант и Пентхаус бендом и њихови уговори укупно износе око 3000 евра. Само за извођаче укупно ће бити издвојено до 45.000 евра са припадајућим порезом на ауторске хонораре који мора да се плати. То је сума знатно изспод оне која је била понуђена првобитном јавном набавком“, појаснио је је директор НКЦ, гостујући на ТВ Белами..

Коментара: 0


#   Ниш   Нова година   Срђан Савић   Нишки културни центар   ТЦ Калча   дочек   Жељко Самарџић   Улица отвореног срца
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима