Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Doček Nove godine na više lokacija u Nišu, na Trgu kralja Milana Željko Samardžić

rssBookmark and Share

Niš 24.12.2019. Južna Srbija Info

Program će će se odvijati na tri bine i muzikom svih žanrova. Na Trgu Republike će od 10 do 13 sati svoj program imati nekoliko di džejeva.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Bina kod Kalče biće aktivirana već od podneva kada će nastupiti bend En Pasant, nakon njih će nastupiti Penthaus bend, a od 15 do 17 sati grupa Kerber. Treća bina biće na Trgu kralja Milana, gde će od 23 do 1 iza ponoći, nastupiti Željko Samardžić.

"Na centralnom događaju, pored vatrometa u ponoć, služiće se čaj i grejano vino u saradnji sa Vojskom, kako bi izbegli svaki mogući rizik, navodi Savić.

Foto: Južna Srbija

Ovogodišnji program učiniće novogodišnje praznike potpuno drugačijim. Obrenovićeva ulica je rezervisana za najmlađe. „Fabrika umetnika“ priprema nekoliko mini predstava, klovnove, nekoliko deda mrazova koji će deliti paketiće mališanima. Biće kupljeno 1.800 paketića koje će 31. decembra od 10 do 17 sati na više lokacija, u Obrenovićevoj ulici i pored bina, biti podeljeni deci koja se u tom trenutku tu zateknu. Ostatak programa biće koncipiran tako da pruži ugođaj građanima svih generacija“, izjavio je je Srđan Savić direktor NKC.

„Ponude na javnim nabavkama bile su veće od budžeta sa kojim raspolažemo, tako smo započeli zakonski postupak potpisivanja autorskog ugovora sa izvođačima, a planirani budžet od 12,5 miliona nije probijen, dodaje Savić“.

Besmisleno je da će grad platiti 10 miliona dinara samo za nastup Željka Samardžića. Iznos njegovog autorskog ugovora je 24.200 evra, svi ostali iz njegove ekipe koštaju nešto više od 5000 evra. Takođe, ugovor potpisujemo i sa grupom Kerber na 10.000 evra, kao i sa En Pasant i Penthaus bendom i njihovi ugovori ukupno iznose oko 3000 evra. Samo za izvođače ukupno će biti izdvojeno do 45.000 evra sa pripadajućim porezom na autorske honorare koji mora da se plati. To je suma znatno izspod one koja je bila ponuđena prvobitnom javnom nabavkom“, pojasnio je je direktor NKC, gostujući na TV Belami..

Komentara: 0


#   Niš   Nova godina   Srđan Savić   Niški kulturni centar   TC Kalča   doček   Željko Samardžić   Ulica otvorenog srca
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima