Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Друго вече "Сити фест-а" пуно емоција и овација

rssBookmark and Share

Ниш 24.11.2019. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Друго вече Фестивала документарног филма и музике „Сити фест“, било је испуњено емоцијама, како кроз филмове, тако и кроз наступ дечијег хора „Чаролија“ и кабаре Мине Лазаревић и Радета Марјановића, а публика је то умела да награди дугим и громогласним аплаузима.

Фото: Јелена Лаништанин
Фото: Јелена Лаништанин

У филмском делу програма публика је имала прилику да погледа два врхунска остварења документарног филма.

Филм „Куде је тај Ниш?“ о Живојину Исаковићу Чокалији, редитеља Владимира Ристића, који говори о животу и раду чувеног нишког боема и музичара, али и његовом крају који је увек носио у срцу Палилули, подсетио је Нишлије како се некада нишки мерак чувао, волео и ширио, не само тадашњом Југославијом, већ читавим светом.

Друга пројекција била је резервисана за, остварење редитељке Бранке Бешевић Гајић, филм „Лауш“. Емотивна прича о животу једног од наших највећих талената глумачке сцене, након које је највише говорио аплауз, намењен како филму, тако и редитељки.

 Фото: Јелена Лаништанин Фото: Јелена Лаништанин
Управо су њих двоје добитници вечерашњег признања Фестивала документарног филма и музике „Цитy Фест“, која им је уручио директор и оснивач фестивала Оливер Пауновић.

Признање је добио и Бобан Рајковић, човек који кроз кадрове приказује и дочарава гледаоцима све детаље и емоције који кроз филм могу да се пренесу.

Добитница признања је Гога Стаменковић, која годинама васпитава и учи децу хора „Чаролија“ правим вредностима. А управо они, били су мале звезде вечери. Дивни гласови малишана, песмом су испунили Дом Војске.

На крају, на сцену су изашли Мина Лазаревић и Раде Марјановић. У свом Музичком кабареу, скоро сат и по времена, анегдотама и песмама подсетили су Нишлије на нека лепша времена и праве љубави.

А како је било, говоре утисци публике која је на крају друге вечери одушевљено излазила из сале. Све њих најбоље описују речи једног посетиоца:

„Дивно, заиста дивно! Вечерас је све ово у мени пробудило неку сету, заиста је све овако било како је приказано! Емотивно и некако… лепше!“

Треће вечери Фестивала публика има прилику да погледа још два документарна филма у првом делу: “Трифун бомбаш” од 17,00 часова и “Обећање” од 17,30 часова.

Од 20 часова наступиће једна од најпознатијих нишких група „Лутајућа срца“, која овим наступом облежава и један велики јубилеј 50 година постојања! Након концерта биће приказан и документарни филм о годинама рада ове култне нишке групе „“Лутајућа срца-архив емоција”.

Коментара: 0


#   Ниш   Сити фест
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима