Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фестивал оријенталног плеса у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 30.06.2018. Јужна Србија Инфо

Фестивал плеса, музике, љубави и пријатељства “РАКС Ниш” одржаће се 28-29. јула 2018. у Нишу и окупиће бројне љубитеље оријенталног плеса и музике из земље и иностранства

Фестивал оријенталног плеса у Нишу

Ниш ће бити домаћин јединственог догађаја на коме ће наступити позната имена у свету оријенталног плеса из Србије, Немачке, Реунион Исланд-а, Аргентине, Шпаније, Италије, Јужне Африке и Русије.

Плесачице, плесачи и сви љубитељи оријенталних – трбушних плесова, трибал, фантази, боlivud и фолклорних игара уживаће у богатом програму пуном музике, занимљивих костима, едукативних радионица, такмичења и сигурно добре забаве. 

ГАЛА ВЕЧЕ одржаће се 28. јула 2018 године са почетком у 21 сат на Летњој позорници у Нишкој тврђави. 

ЈАВНИ - ОТВОРЕНИ НАСТУПИ и представљање различитих стилова оријенталних плесова биће организоване током фестивалских дана у Tврђави и отворене су за све заинтересоване, док је за радионице потребна претходна пријава на сајту фестивала. 

 Marina 'Ajsa Samia' Rehbein организаторка фестивала, иначе светски позната плесачица и организаторка сличних фестивала у Немачкој и Јужној Африци, биће једна од учесница у програму, међу којима ће се наћи и позната светска имена која ће такође одржати и едукативне РАДИОНИЦЕ.

Међу квалитетним иностраним инструкторима и извођачима се издвајају Пили Рубí Боллywоод Данце из Аргентине, Артемис Девалд-Еберхардт из Немачке, Дениса Де Паул из Шпаније, Грациа Манети и из Италије, Латифа Сади и Бењамин Ганова са Реуниона, далеког острва у Индијском океану и многи други. 

Организатори вас позивају да узмете учешће у викенду плеса и музике, као учесници – плесачи, гледаоци или пак волонтери. Свакако ћете уживати у наступима локалних и интернационалних звезда.

Све информације у вези пријава, програма, отворене бине и радионица доступне су на интернет страници фестивала - www.raks-nis.com

Организацију фестивала покренуо је РАКС тим, на челу са Марином Рехбеин (Србија/Немачка), а његову реализацију подржали су Туристичка организација Ниша, агенција Med Career Germany удружење Adventure Travel Network из Ниша и бројни појединци и волонтери.

Коментара: 0


#   Ниш   интернет   плес   Туристичка организација   летња позорница   Нишка тврђава   Туристичка организација Ниш   оријентални плес   Ракс Ниш
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима