Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И ове године филмови под ведрим небом: Трећи Фестивал документарног филма и музике „Сити фест“ у Светосавском парку

rssBookmark and Share

Ниш 25.08.2021. Јужна Србија Инфо

Фестивал документарног филма и музике "Сити фест" (City Fest(, биће одржан по трећи пут предстојећег викенда у Нишу. За два дана трајања фестивала биће приказано осам документарних остварења, док ће последње вече фестивал отворити концерт „У част великанима из Ниша“, посвећен недавно преминулим музичким легендама Мики и Мињи.

И ове године филмови под ведрим небом: Трећи Фестивал документарног филма и музике „Сити фест“ у Светосавском парку

Фестивал ће отворити глумац Милан Цаци Михаиловић, а одмах након отварања биће приказан и филм „Глумчина“ о легенди југословенске глумачке сцене Зорану Радмиловићу, за који је управо Михаиловић писао сценарио, навео је организатор Сити Маркетинг Центар (City Marketing Centar).

Свечано отварање заказано је за суботу 28. август у 19:30 сати..

"Сити фест" је јединствен, јер он не постоји само да би приказао филмове, већ је обогаћен и музичим наступима, зато што су филм и музика две нераскидиве целине и зато што музика игра веома битну улогу у стварању филмске приче. Она прати ликове, њихове успоне и падове и може да траје много више од филма. Иако неупадљива, музика на филму веома снажно делује на свест и осећања публике“, истиче оснивач фестивала Оливер Пауновић.

Управо ће филм чији је продуцент Оливер Пауновић „Глумчина“ отворити фестивал, за све оне који нису успели да набаве карте и немају могућности да га погледају на Фестивалу глумачких остварења.

„Снимљени материјали са Гораном Марковићем, Секом Саблић, Миром Бањац, Душаном Ковачевићем и Здравком Шотром – представљају апсолутно богатство. Испуњени емоцијом, проживљеним догодовштинама и личним реминисценцијама ова казивања су апсолутна благодет за филм“, казао је редитељ остварења о Зорану Радмиловићу Владимир Ристић.

 

Исте вечери, 28. августа, биће приказан и филм „Дејан“ аутора Слађана Стојановића, који говори о Дејану Шкарићу, свештенику Српске православне цркве, који поред свог позива има још једну велику љубав. Публика ће моћи да ужива у још једном филму Сити продукције „Број 1“, о легендарном голману репрезентације Југославије и ФК Раднички. Филм открива неке веома важне детаље. Кроз филм вас воде приче неколико, за Драгана, изузетно важних фигура из домаћег спорта, као и пријатеља и породице, уз обиље до сада необјављеног документарног материјала из златног доба југословенског фудбала.

„Узбудљива и емотивна филмска прича која просто варничи од живота и која би младим људима који улазе у свет врхунског спорта могла да буде подстрек и путоказ како неко ко је потекао из малог места може да допре до шампионских висина“.

ВИДЕО: Глумчина


#   Ниш   филм   парк Светог Саве   Оливер Пауновић   City Marketing Centar   Сити фест   документарни филм
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима