Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I ove godine filmovi pod vedrim nebom: Treći Festival dokumentarnog filma i muzike „Siti fest“ u Svetosavskom parku

rssBookmark and Share

Niš 25.08.2021. Južna Srbija Info

Festival dokumentarnog filma i muzike "Siti fest" (City Fest(, biće održan po treći put predstojećeg vikenda u Nišu. Za dva dana trajanja festivala biće prikazano osam dokumentarnih ostvarenja, dok će poslednje veče festival otvoriti koncert „U čast velikanima iz Niša“, posvećen nedavno preminulim muzičkim legendama Miki i Minji.

I ove godine filmovi pod vedrim nebom: Treći Festival dokumentarnog filma i muzike „Siti fest“ u Svetosavskom parku

Festival će otvoriti glumac Milan Caci Mihailović, a odmah nakon otvaranja biće prikazan i film „Glumčina“ o legendi jugoslovenske glumačke scene Zoranu Radmiloviću, za koji je upravo Mihailović pisao scenario, naveo je organizator Siti Marketing Centar (City Marketing Centar).

Svečano otvaranje zakazano je za subotu 28. avgust u 19:30 sati..

"Siti fest" je jedinstven, jer on ne postoji samo da bi prikazao filmove, već je obogaćen i muzičim nastupima, zato što su film i muzika dve neraskidive celine i zato što muzika igra veoma bitnu ulogu u stvaranju filmske priče. Ona prati likove, njihove uspone i padove i može da traje mnogo više od filma. Iako neupadljiva, muzika na filmu veoma snažno deluje na svest i osećanja publike“, ističe osnivač festivala Oliver Paunović.

Upravo će film čiji je producent Oliver Paunović „Glumčina“ otvoriti festival, za sve one koji nisu uspeli da nabave karte i nemaju mogućnosti da ga pogledaju na Festivalu glumačkih ostvarenja.

„Snimljeni materijali sa Goranom Markovićem, Sekom Sablić, Mirom Banjac, Dušanom Kovačevićem i Zdravkom Šotrom – predstavljaju apsolutno bogatstvo. Ispunjeni emocijom, proživljenim dogodovštinama i ličnim reminiscencijama ova kazivanja su apsolutna blagodet za film“, kazao je reditelj ostvarenja o Zoranu Radmiloviću Vladimir Ristić.

 

Iste večeri, 28. avgusta, biće prikazan i film „Dejan“ autora Slađana Stojanovića, koji govori o Dejanu Škariću, svešteniku Srpske pravoslavne crkve, koji pored svog poziva ima još jednu veliku ljubav. Publika će moći da uživa u još jednom filmu Siti produkcije „Broj 1“, o legendarnom golmanu reprezentacije Jugoslavije i FK Radnički. Film otkriva neke veoma važne detalje. Kroz film vas vode priče nekoliko, za Dragana, izuzetno važnih figura iz domaćeg sporta, kao i prijatelja i porodice, uz obilje do sada neobjavljenog dokumentarnog materijala iz zlatnog doba jugoslovenskog fudbala.

„Uzbudljiva i emotivna filmska priča koja prosto varniči od života i koja bi mladim ljudima koji ulaze u svet vrhunskog sporta mogla da bude podstrek i putokaz kako neko ko je potekao iz malog mesta može da dopre do šampionskih visina“.

VIDEO: Glumčina

Komentara: 0


#   Niš   film   park Svetog Save   Oliver Paunović   City Marketing Centar   Siti fest   dokumentarni film
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima