Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кристијан Азировић победник Сабора трубача у Гучи

rssBookmark and Share

Бојник 11.08.2013. Autor: M.Lazić

Победник 53. Сабора трубача у Гучи је Кристијан Азировић из Бојника, награда публике "Златна труба" припала је Дејану Јевђићу из Пожеге, за најбољи оркестар проглашен је бенд Екрема Мамутовића из Врања, а најизворније музицирање приказао је Стојан Крстић из Лепенице.

Кристијан Азировић победник Сабора трубача у Гучи

Завршно такмичење 16 оркестара Србије отворио је домаћин овогодишње манифестације Добрица Ерић стиховима "нема љубе верније од трубе, пријатељи и нежни и груби, нити труба има бољег дуга, од трубача што је страсно љуби".

На финалном такмичењу надметали су се оркестри „Барка“ и „Дар-мар“ из Књажевца, „Медењаци“ из Ниша, капеле Бојана Крстића из Владичиног Хана, Екрема Мамутовића и Милана Младеновића из Врања, Елвиса Ајдиновића из Сурдулице, Бојана Ристића из Владичиног Хана.

У финалу су били и „Шидски трубачи“ из Шида Дејана Јевдића и „Зато Таро Лајт“ из Пожеге Горана Ранковића из Гуче, затим оркестри Кристијана Азировића из Бојника, Стојана Крстића из Лепенице, Божидара Николића из Доње Грделице и Синише Станковића из Загужања.

Гуча је "престоница трубе" од 1961. године, када је први пут одржан Драгачевски сабор. Један је од највећих и најпосећенијих музичких фестивала у Европи, најзначајнијих културно-уметничких догађаја аутентичног народног стваралаштва, јединствене музике српских и балканских трубачких оркестара.
Сабор се званично завршава данас концертом Горана Бреговића.

Организатори манифестације су Центар за културу и спорт у Гучи и истоимена месна заједница, покровитељи су Влада Србије и општина Лучани, а највећу трубачку фешту на Балкану помогли су и бројни спонзори.

Коментара: 0


#   Бојник   Гуча   труба   Кристијан Азировић   Екрем Мамутовић   Месна заједница   Центар за културу
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима