Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На дочеку "Српске" у Нишу, Амадеус бенд, ватромет и хиљаде грађана

rssBookmark and Share

Ниш 14.01.2024. Јужна Србија Инфо

Више хиљада грађана Ниша и њихових гостију дочекало је православну Нову годину уз Амадеус бенд и богат ватромет у Светосавском парку. Ни минус од неколико степени није спречио бројне љубитеље дочека Нове године на отвореном, да са лесковачким бендом, препознатљивог звука, певају и играју више од два сата.

На дочеку "Српске" у Нишу,  Амадеус бенд, ватромет и хиљаде грађана

„Градска општина Медијана, једна је од ретких општина која није одустала од традиције организовања дочека православне Нове године, јер жели да чува старе обичаје по којима је наша земља препознатљива“, изјавио је председник највеће нишке општине, Небојша Коцић. 

 „Честитам православну Нову годину свим Нишлијама, али и гостима, који су у наш град дошли да прославе долазак 2024.године по јулијанском календару.  Лепо је видети да нам у госте долазе грађани из других општина и иностранства. Општина Медијана је централна нишка општина и оправдава епитет који јој припада, додао је Коцић.  – Јануар је месец традиције у нашој општини, ломили смо Чесницу са шест дуката, сада прослављамо српску Нову годину, а чека нас и пливање за Часни крст“- рекао је председник Коцић.

Иначе, наступ „Амадеуса“ у Светосавском парку обележили су њихови највећи хитови: Купи ме, Такве као ми, Када заспиш, 100%, Није свеједно, Она и ја…али и репертоар уобичајен за заједничке дочеке. 

Почетак православне Нове године обележен је традиционалним одбројавањем у поноћ и богатим ватрометом од готово десет минута. 
         

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Српска нова година   Амадеус бенд   Небојша Коцић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима