Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почео други Фестивал документарног филма и музике "Сити фест"

rssBookmark and Share

Ниш 23.11.2019. Нишке веси, Јужна Србија Инфо

„Спој документарног филма и музике није случајан, као што ништа у животу није случајно. Музика је за мене најсавршенија уметност. Ако музике нема у филму, онда филм није потпун, а музика може и сама. Ово је прави спој филма и музике“, рекла је на свечаном отварању, другог по реду, Фестивала документарног филма и музике „Сити фест“, наша позната глумица Лидија Вукићевић.

Фото: Јелена Лаништанин
Фото: Јелена Лаништанин

И заиста, публика је прве вечери Фестивала уживала гледајући два документарна филма, “Дом анђела”, редитељке Бранке Бешевић Гајић и “Трње и ловорике Олге Илић”, филм првенац, редитељке Јелене Стојановић. Након филмова и свечаног отварања, пред нишком публиком у Дому Војске наступили су Зорана Павић & Балкан Соул.

Фото: Јелена Лаништанин

„Овај прелепи град, са увек добрим и срдачним домаћинима направио је фантастичан потез овим Фестивалом документарног филма и музике. То се зове култура. Е, то је уметност. Ја бих волела да се овај фестивал прошири и на друге градове“, поручила је Лидија Вукићевић.

Редитељ Фестивала Владимир Ристић истакао је да је основна идеја и интенција била да се промовишу аутори и филмови који славе живот.

Директор Фестивала Оливер Пауновић, човек који је дао највећи допринос у оснивању и организацији Фестивала документарног филма и музике, захвалио се Нишлијама и пожелео да овај Фестивал траје и постане традиција.

Први пут на овом Фестивалу додељена су и признања – Статуете Фестивала. Оливер Пауновић уручио је признања Лидији Вукићевић и редитељки Јелени Стојановић, док је редитељ Владимир Ристић признање уручио Дејану Дабићу.

„Вечерас почиње Међународни фестивал ауторског филма у Београду, а ја сам одлучио да будем на отварању овог фесивала. То довољно говори шта мислим о труду Оливера Пауновића и на крају крајева, свих вас који сте овде“, поручио је Дабић.

Након свечаног отварања, Зорана Павић & Балкан Соул одржали су дуго очекивани концерт, који су своју балканску душу изнели публици кроз вечне хитове.

У суботу, 23. новембра, публика на Фестивалу документарног филма и музике имаће прилику да погледа филм „Куде је тај Ниш“ о Живојину Исаковићу Чокалији редитеља Владимира Ристића, од 17,00 часова и филм “Лауш”, истина о трагедији глумца Жарка Лаушевића, редитељке Бранке Бешевић Гајић, од 17,45 часова.

Од 20 часова почеће Музички кабаре Мине Лазаревић и Радета Марјановића.

Коментара: 0


#   Ниш   музика   City Marketing Centar   Сити фест   документарни филм   Зорана Павић   Лидија Вукићевић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима