Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Размишљали смо о играчима Звезде и Партизана, али сад..

rssBookmark and Share

12.01.2013. Autor: P.Vuksanović / Ivan Sibinović

Почетак припрема фудбалера Радничког из Ниша протекао је уз много проблема. Наиме, играчи су због неисплаћених зарада одбили да тренирају, а само дан касније огласио се и нишки клуб. Челници сматрају да су играчи морали да схвате да је ситуација тешка, а такође је наведено да се размишљало о позајмицама играча из Црвене звезде и Партизана.

Размишљали смо о играчима Звезде и Партизана, али сад..
- Са стрепњом се чекао почетак припрема, а након прозивке тренера Александра Илића, играчи су решили да ступе у штрајк због неисплаћених зарада у претходна два и по месеца. Тренер се плашио оваквог епилога и изразио наду да ће управа наћи решење како се не би поновио сценарио и како би се припреме одрадиле без проблема.

Потпредседник Зоран Банковић који је био на прозивци био је разочаран што играчи нису имали разумевања за тешку ситуацију у клубу и да је све ово могло да се реши претходним договором између клуба и њих, каже се у тексту на клупском сајту.

- Председник Славољуб Влајковић изјавио је да ће учинити све да од градских власти добије новчану помоћ из средстава које је Град одвојио за финансирање спорта. Проблем је у томе што та средства још нису распоређена и не зна се колики део ће ићи за финансирање Радничког. Ових дана у неколико наврата рачун клуба није био у блокади, али због потраживања бивших играча, запослених, поверилаца, који имају извршне судске пресуде, сва средства која легну на рачун аутоматски иду за исплату потраживања.

У истом тексту објављен је и план припрема који је у новонасталој ситуацији угрожен.

- Поред свих проблема, управа је успела да уговори припреме и као реална опција је издвојен спортски центар "Истатов" на Дојранском језеру. Требало би да се поменути део припрема обави од 4. до 15. фебруара. Још се не знају евентуални противници, а одлагање почетка припрема може да угрози план рада.

Важан део текста посвећен је и покушају сарадње са београдским "вечитим ривалима", као и одговору навијача Радничког, Мераклија.

- Док се траже решења за нагомилане проблеме у једном тренутку председник Влајковић је изјавио да ће тражити помоћ од "вечитих ривала" из Београда у виду позајмљених играча. Мераклије су став о томе исказали транспарентом на помоћном терену: "90 година смо сами опстали, филијала "вечитих" нећемо постати! ФКРН 1923".

За крај је наведено и да је Раднички из свих проблема увек излазио јачи.

- Поред свега ушли смо у годину јубилеја. Раднички је у претходних 90 година имао проблеме, али је увек излазио из њих јачи. Неће Нишлије дозволити да се Раднички врати тамо где је био претходних година, Раднички је ту где заслужује, у елитном рангу такмичења.

Коментара: 0


#   Славољуб Влајковић   спортски центар   Мераклије   Зоран Банковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима