Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Razmišljali smo o igračima Zvezde i Partizana, ali sad..

rssBookmark and Share

12.01.2013. Autor: P.Vuksanović / Ivan Sibinović

Početak priprema fudbalera Radničkog iz Niša protekao je uz mnogo problema. Naime, igrači su zbog neisplaćenih zarada odbili da treniraju, a samo dan kasnije oglasio se i niški klub. Čelnici smatraju da su igrači morali da shvate da je situacija teška, a takođe je navedeno da se razmišljalo o pozajmicama igrača iz Crvene zvezde i Partizana.

Razmišljali smo o igračima Zvezde i Partizana, ali sad..
- Sa strepnjom se čekao početak priprema, a nakon prozivke trenera Aleksandra Ilića, igrači su rešili da stupe u štrajk zbog neisplaćenih zarada u prethodna dva i po meseca. Trener se plašio ovakvog epiloga i izrazio nadu da će uprava naći rešenje kako se ne bi ponovio scenario i kako bi se pripreme odradile bez problema.

Potpredsednik Zoran Banković koji je bio na prozivci bio je razočaran što igrači nisu imali razumevanja za tešku situaciju u klubu i da je sve ovo moglo da se reši prethodnim dogovorom između kluba i njih, kaže se u tekstu na klupskom sajtu.

- Predsednik Slavoljub Vlajković izjavio je da će učiniti sve da od gradskih vlasti dobije novčanu pomoć iz sredstava koje je Grad odvojio za finansiranje sporta. Problem je u tome što ta sredstva još nisu raspoređena i ne zna se koliki deo će ići za finansiranje Radničkog. Ovih dana u nekoliko navrata račun kluba nije bio u blokadi, ali zbog potraživanja bivših igrača, zaposlenih, poverilaca, koji imaju izvršne sudske presude, sva sredstva koja legnu na račun automatski idu za isplatu potraživanja.

U istom tekstu objavljen je i plan priprema koji je u novonastaloj situaciji ugrožen.

- Pored svih problema, uprava je uspela da ugovori pripreme i kao realna opcija je izdvojen sportski centar "Istatov" na Dojranskom jezeru. Trebalo bi da se pomenuti deo priprema obavi od 4. do 15. februara. Još se ne znaju eventualni protivnici, a odlaganje početka priprema može da ugrozi plan rada.

Važan deo teksta posvećen je i pokušaju saradnje sa beogradskim "večitim rivalima", kao i odgovoru navijača Radničkog, Meraklija.

- Dok se traže rešenja za nagomilane probleme u jednom trenutku predsednik Vlajković je izjavio da će tražiti pomoć od "večitih rivala" iz Beograda u vidu pozajmljenih igrača. Meraklije su stav o tome iskazali transparentom na pomoćnom terenu: "90 godina smo sami opstali, filijala "večitih" nećemo postati! FKRN 1923".

Za kraj je navedeno i da je Radnički iz svih problema uvek izlazio jači.

- Pored svega ušli smo u godinu jubileja. Radnički je u prethodnih 90 godina imao probleme, ali je uvek izlazio iz njih jači. Neće Nišlije dozvoliti da se Radnički vrati tamo gde je bio prethodnih godina, Radnički je tu gde zaslužuje, u elitnom rangu takmičenja.

Komentara: 0


#   Slavoljub Vlajković   sportski centar   Meraklije   Zoran Banković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima