Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шта се десило са познатим британским репером: "Трики желео да наступи са трубачима", саопштио је "Нишвил"

rssBookmark and Share

Ниш 16.08.2023. Јужна Србија Инфо

Разлог због којег је Трики (Tricky) прекинуо наступ на затварању Нишвила није био лош разглас „Скај мјузика“ нити то што је „пијани директор Нишвила хтео да га бије“, како су информисали своју агенцију, већ пропуст њиховог тонца коме су неочекивано отказала оба лаптопа са матрицама, па су наступ уместо са уводном нумером посвећеној Србији започели завршном нумером, изјавио је директор Нишвила, Иван Благојевић, након реконструкције догађаја са очевицима.

Фото: Нишвил
Фото: Нишвил

Због тога је Трики буквално полудео и повукао бенд са сцене. Након десетак минута покушали су поново наступ, али је техничка грешка била непоправљива, а наступ немогућ.

То је страшно погодило Трикија јер је на техничкој проби све савршено функционисало, а он се радовао наступу и хвалио квалитет звука. Сав бес покушао је да искали на дирекору фестивала и његовим сарадницима, неповезано понављајући да воли Србију и њен гостољубиви народ, осим директора који је хтео да га бије, да је спреман да одмах умре, као и да ће се убити ако не изађе на бину.

Кад су на другој бини почели свој наступ трубачи, Трики се потпуно смирио и питао новинара Милоша Еремића може ли да се попне на бину и репује са њима.

„Да ми је Ееремић у том тренутку пренео ту информацију вероватно бих му дозволио и то би била медијска ексклузива. Добар део његове публике већ се преселио на Midnight Dance позорницу, па би друга опција била да тамо наступи са ди-џеј Дејаном Шоботом који је уједно био и стејџ менаџер главног програма (па и Трикијевог наступа) и кога је на крају грлио. Уместо тих опција, убацили смо га у такси и послали у хотел.“

Остаје жаљење, каже Благојевић, што је једна техничка грешка била окидач за буђење Трикијевих демона.

Стручни тим „Скај мјузика“ потврдио је одговорност Трикијевог тонца следећим појашњењем:

„Систем инжењер се постара да звук буде линеаран и адаптиран условима и конфигурацији на терену. Оног момента кад се звук намести он се више не дира. Све даље је ствар њиховог тонца, његове перцепције како да оно што долази са бине у највернијем облику дође до публике. Ако са бине долази лоше, тако ће се чути и напољу. Бенд са бине не чује звук напољу. Све што чују је монитор микс који ради други тонац. Исти тај бенд је био задовољан на тонској проби, томе проба и служи. Звук је био вансеријски добар. Специјално имајући у виду атипичну поставку Трикијевог тонца“, закључио је директор Нишвила, Иван Благојевић.


#   Ниш   Нишвил   Трики репер
@nisville @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима