Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трактористи на окупу: Одржана прва “Тракторијада“ крај Лесковца

rssBookmark and Share

Лесковац 17.08.2019. Јужна Србија Инфо

У среду 14. августа у селу Горња Јајина је одржана прва “Тракторијада“ на иницијативу Пољака Марчина Обалека који свуда у свету путује овим превозним средством и организује манифестације ове врсте.

Трактористи на окупу: Одржана прва “Тракторијада“ крај Лесковца

Манифестација окупила је тридесетак љубитеља трактора и пољопривредника који су је подржали, затим мини дефилеом прошли Горњом Јајином и касније се придружили организованим играма.

Циљ манифестације био је дружење и размена искустава, није имало такмичарски карактер.

Милан Стојковић, помоћник градоначелника, отворио је манифестацију и казао да Град Лесковац посматра пољопривреду као једну од најважнијих развојних шанси, да ће наредне године повећати издвајања за ову област са 85 на 100 милиона динара.

„Драго ми је да је лесковачки крај постао део ваше руте. Ваша иницијатива је одлична прилика да се пољопривредни произвођачи друже, размене искуства и сазнају нешто ново.

Надам се да ћете из Лесковца понети само лепе утиске и да ћете у скоријој будућности поново бити наш гост,“ – додао је Стојковић.

Марчин Обалек, иницијатор овог догађаја истакао је да жели да се продубе односи између Србије и Пољске, али и жељу да Лесковац постане град побратим са пољским градом. Захвалио се организаторима и пожелео да следећа „Тракторијада“ буде боља и посећенија, с обзиром на то да је ова огранизована за нешто више од 24 часа. Казао је да му је лепо у Србији, али да му је Горња Јајина центар света. Добра је храна, али људи су још бољи, казао је Обалек.

Коментара: 0


#   Лесковац   манифестација   трактор   Милан Стојковић   тракториста   Пољска   Горња Јајина   Тракторијада   Марчин Обалек
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима