Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Андерграунд фестивал у Власотинцу

rssBookmark and Share

Власотинце 01.04.2016.

На Светосавски дан ове године у Власотинцу је званично основано удружење “Underground”.

Андерграунд фестивал у Власотинцу

Ово удружење годинама уназад има своје активности као што су :

- Обогаћивање културног живота младих у Власотинцу
- Афирмација и популаризација младих стваралаца у области музике
- Презентовање Власотинца у нашој земљи и региону у циљу развоја туризма
- Популаризација квалитетне музике: џез, блуз, рок, панк, класична, духовна
- Представљање афирмисаних музичара влсотиначкој публици и размена искустава са локалним ствараоцима
- Успостављање сарадње са уметницима из иностранства и њихово гостовање - Бугарска
- Организација више хуманитарних акција - сакупљање помоћи за угрожене у поплавама, сакупљање школског прибора за децу из социјално угрожених породица у сарадњи са лесковачком организацијом Rock on, учешће у реализације програма поводом дана борбе против сиде
- Организација више од 20 наступа бендова из целе Србије - Власотинце, Лесковац, Ниш, Књажевац, Лебане, Пирот, Београд, Панчево, Смедерево, Нови Сад, Косовска Митровица.
- Одржавање првог Underground fest-а, снимање видео материјала у професионалном студију и снимање видео спота победницима.

По речима промотерке фестивала Иване Краинчанић:

Underground fest је круна вишегодишњег рада клуба и Удружења Underground у Власотинцу.  Прошлогодишња веома успешна организација и реализација првог Ундергроунд феста привукли су велику пажњу публике, младих неафирмисаних музичара и познатих извођача из земље и иностранства

Други Underground fest је корак даље у тежњи да Власотице, једно од најлепших места јужне Србије, буде активан учесник на српској алтернативној музичкој сцени. Удружење своје активности наставља пуном паром, па је овога пута међународни Underground fest ревијално-такмичарског карактера.

Ове године одржаће се од 28. до 30. априла и власотиначкој публици  представиће се више од 250 џез, блуз, рок, панк састава. Власотинце ће угостити музичаре из Француске, Бугарске, Црне Горе, а прилику да се покажу имаће и локални бендови и бендови из Ниша, Књажевца, Косовске Митровице, Старчева и Алексинца.

Тренутно познати извођачи који ће наступити у ревијалном делу су Новембар из Ниша, Hosenfefer из Косовске Митровице, Schoolbus из Књазевца, Daily Noise Club из Бугарске и локалци Decayed Earth.

Влада велико интересовање медија са територије целе земље. Фестивал се и ове године одржава у клубу Underground, али следеће године се планира организација на летњој позорници, са кампом, мото скупом, параглајдерима, па ће тиме Власотинце добити још једну манифестацију осим Винског бала, која ће привући госте и туристе из читавог региона.

Награде су снимање аудио и видео материјала за једну песму победнику, а другопласираном бенду снимање сингла у студију.

English Club, који ради у оквиру Гимназије „Стеван Јаковљевић“ у Власотинцу, организовао је продајну изложбу фотографија својих чланова под називом Where Home Is.

Бројни посетиоци изложбе су могли да погледају и купе фотографије десетак ученика и једног професора Гимназије, а сав приход од продатих фотографија биће уплаћен Удружењу Underground fest како би се помогла организација Другог међународног музичког фестивала Underground fest. Организацију изложбе помогао је и Ђачки парламент Гимназије, тј. сви ученици школе који су прикупили новац како би се фотографије одштампале и припремиле за изложбу. Ментор English Club-а, проф. енглеског језика Биљана Пиповић, истиче да је идеја о организацији изложбе потекла од самих ученика који су изразили жељу да покажу своје умеће, неизмерну љубав према родном крају и буду део једног тако великог догађаја за своје место.

Сви чланови клуба, њих двадесетак, биће и у организацији самог Фестивала као волонтери који ће помагати око промоције фестивала, превођења и дружења са члановима бендова који долазе из Француске, Црне Горе и Босне и из целе Србије. Датум је био 12.3. место одржавања - просторије Ундергроунд клуба. ОШ 8. октобар помогла организацију паноима на којима су фотографије изложене.

Такође су у клубу организоване 2 музичке манифестације на којима су наступили локални бендови и остварен приход је усмерен на организацију фестивала.

Све детаљне информације могу се добити на Фејсбук страници удружења Underground fest.
Видимо се у Власотинцу.


#   Власотинце   волонтери   фестивал   рок музика   Косовска Митровица   социјално угрожени   Нови Сад   фотографије     Underground fest
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима