Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Викенд алтернативне културе у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 25.03.2022. Јужна Србија Инфо

У уличној галерији MEZANIN у петак 25. марта од 19 сати, биће отворена изложба “IZZDE” са радовима Ненада Тасића, визуелног уметника и музичара из Ниша.

Викенд алтернативне културе у Нишу

На “IZZDE” изложби ће бити представљени радови којима је Тасић током претходних неколико година креирао визуелни идентитет бројних бендова из Србије. Отварање изложбе ће својим звучним пасажима употпунити “Овердривен дреамс”.

Наредног дана, 26. марта од 20 сати, у малој сали Нишког културног центра одржаче се концерт електро-акустичне и амбијенталне музике. Наступају Горан Лончаревић и Флиеßгеwäссер. Улаз је слободан.

Горан Лончаревић је електро-акустични музичар из Београда чија музика комбинује снимке класичних инструмената као што су клавир, виолина и виолончело са електронским амбијенталним пасажима, стварајући пост-минималистичке композиције.

Fließgewässer је немачки музичар са сталним боравком у Барселони. Иза себе има више европских турнеја, и на овогодишњој балканској турнеји ће посетити Београд, Нови Сад и Ниш. Његова музика је спој електро-акустичке, амбијенталне и импровизационе музике. У својим наступима користи турски жичани инструмент саз, флауту и мелодику, као и електронске инструменте.
Концерту ће од 18 сати претходити трибина “Стање алтернативне цултуре у Нишу”, са посебним освртом на клубове и алтернативне културне центре. Говоре Предраг Цветичанин, Марко Насков и Стефан Милојковић.

Последњи дан MEDD TAKEOVER викенда, 27. марта у клубу “Феедбацк” од 20 сати ће наступити загребачки “She Loves Pablo”, књажевачки “Good oi’  "Bastards” и нишки састав “Гора”. Карте у “Vintage Shop” и на улазу.

 


#   Ниш   музика   Нишки културни центар   сликарство   алтернатива   Викенд алтернативне културе   виолончело
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима