Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vikend alternativne kulture u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 25.03.2022. Južna Srbija Info

U uličnoj galeriji MEZANIN u petak 25. marta od 19 sati, biće otvorena izložba “IZZDE” sa radovima Nenada Tasića, vizuelnog umetnika i muzičara iz Niša.

Vikend alternativne kulture u Nišu

Na “IZZDE” izložbi će biti predstavljeni radovi kojima je Tasić tokom prethodnih nekoliko godina kreirao vizuelni identitet brojnih bendova iz Srbije. Otvaranje izložbe će svojim zvučnim pasažima upotpuniti “Overdriven dreams”.

Narednog dana, 26. marta od 20 sati, u maloj sali Niškog kulturnog centra održače se koncert elektro-akustične i ambijentalne muzike. Nastupaju Goran Lončarević i Fließgewässer. Ulaz je slobodan.

Goran Lončarević je elektro-akustični muzičar iz Beograda čija muzika kombinuje snimke klasičnih instrumenata kao što su klavir, violina i violončelo sa elektronskim ambijentalnim pasažima, stvarajući post-minimalističke kompozicije.

Fließgewässer je nemački muzičar sa stalnim boravkom u Barseloni. Iza sebe ima više evropskih turneja, i na ovogodišnjoj balkanskoj turneji će posetiti Beograd, Novi Sad i Niš. Njegova muzika je spoj elektro-akustičke, ambijentalne i improvizacione muzike. U svojim nastupima koristi turski žičani instrument saz, flautu i melodiku, kao i elektronske instrumente.
Koncertu će od 18 sati prethoditi tribina “Stanje alternativne culture u Nišu”, sa posebnim osvrtom na klubove i alternativne kulturne centre. Govore Predrag Cvetičanin, Marko Naskov i Stefan Milojković.

Poslednji dan MEDD TAKEOVER vikenda, 27. marta u klubu “Feedback” od 20 sati će nastupiti zagrebački “She Loves Pablo”, knjaževački “Good oi’  "Bastards” i niški sastav “Gora”. Karte u “Vintage Shop” i na ulazu.

 


#   Niš   muzika   Niški kulturni centar   slikarstvo   alternativa   Vikend alternativne kulture   violončelo
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima