Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чај од жалфије

Bookmark and Share

17.11.2014. Наташа

Анализирајући навике потрошача, неколико кафића у Европи установило је да се све већи број људи одлучује за чајеве у односу на кафу, сокове или неке друге врсте напитака.
Генерално гледано, све већи број људи бира здравији начин живота, па из тога чајеви произилазе као логичан избор.

чај од жалфије
чај од жалфије

Неки од најпопуларнијих чајева на нашим просторима су свакако зелени чај, чај од коприве, чај од ђумбира, а међу траженијим је и чај од жалфије са којим ћемо вас упознати у овом тексту.

Најчешћа примена и употреба чаја од жалфије у домаћинствима код нас је за испирање грла уколико дође до проблема са грло, црвенилом истог и слично.

Мало људи зна, да се овај здрави чај може нормално и пити, осим што се са њим може испирати грло. Код доброг дела људи важи погрешно мишљење да је жалфија превише јака да се пије на тај начин и сама.

Чај од жалфије има многе предности и добар је да се конзумира, јер поред тога што лечи упаљено грло, овај чај је сјајан и за јачање нашег имунитета.

То је поготово важно у овом зимском периоду када вреба велики број вируса и разних болести па је од великог значаја да сачувамо своје здравље и останемо здрави током целе зиме, а овај чај нам у том може помоћи у значајној мери.

Чај од жалфије је јако добар за жене јер ублажава менструалне грчеве и смањује неугодан бол током ментруалних дана.

Поред тога, сматра се да овај чај у великој мери смањује стрес и опушта наше нерве након стресних ситуација и напорних радних дана. Одличан је избор да након тешког радног дана, дођете кући и скувате себи један чај од жалфије за максимално опуштање и откланање стреса и напетости у организму.

Стручњаци тврде такође и да чај од жалфије смањује болове у зглобовима. Тај бол је често изражен код особа старије популације па је самим тим одличан избор и за оне који су у годинама.

Предности овог чаја су заиста многобројне и свакако уколико нисте алергични на жалфију требали би размислити о томе да га испробате.

Такође, имајте у виду да се овај чај не препоручује у трудноћи као и за дојиље.

 

Коментара: 1


#   чај   бол     жалфија
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Mirko, 15.02.2021.:
    dobar portal


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима