Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Физичка активност и потрошња калорија

Bookmark and Share

25.09.2018. Наташа

У овом тексту ћемо вас упознати са одређеним физичким активностима и колико те активности могу да вам потроше калорија. Па кренимо редом.

физичка активност
физичка активност

Степ аеробик – Упркос све већемброју програма који имају одређену кореографију, степ аеробик је оџао своју популарност и велику примену. Тренинг се врши на степ клупи која се може прилагодити како почетницима тако и оним напредним вежбачима. Током тренинга, пење се, спушта и пешачка степ клупа. Обликујете ноге И задњицу, а сагоревате чак 430 калорија.

Јога - ова активност позитивно утиче на флексибилност и гипкост тела, а уједно долази и до дефинисања мишића. Такође, побољшава се осећај равнотеже и постиже се унутрашњи мир. Овим тренингом сагорева се 180 калорија, а јога је генерално све популарнија и код познатих личности.

Аеробни програм - Са плесном кореографијом су веома популарни јер осим забаве, веома су ефектни. Током плесног часа избубите око 454 калорије. 

Лифт – се убраја у класичне аеробне програме, а тренира се издржљивост и снага. Реч је о тренингу без икакве кореографије, приликом кода користите првенствено и само, шипку и тегове, наравно све зависи од инструктора до инструктора. Током овог тренинга можете избубити око 230 калорија, а пулс досеже вредност од 110 откуцаја срца у минути. 

Пилатес – Овај програм јача леђне и трбушне мишиће, повећава гипкост тела као и флексибилност тела, а бројни покрети омогућавају индивидуално креирање интензитета тренинга. Са 92 откуцаја срца у минути приликом пилатес тренинга изгубићете око 210 калорија. 

Тае бо– сагорећете приликом тренинга око 465 калорија.

Сви знамо да пливање затеже и да аеробик у води сагорева велики број калорија, али постоје и друге занимљиве активности везане за воду које се могу рачунати као вежбање. 

Роњење: 318 калорија 

Уколико ћете летовати на неком месту познатом по богатом морском животу, обезбедите маску и пераја и трошите преко 100 калорија по једном сату истраживања подводног света. 

Вожња кајака: 318 калорија 

На већини плажа ћете имати могућност да изнајмите кајак. Док удишете слан морски ваздух и покушавате да схватите како да чамац натерате да се креће у жељеном правцу, сагорећете исти број калорија као на једној од справа у теретани. 

Скијање на води: 382 калорије 

Изађите из чамца, станите на скије и постаните део акције. Помало застрашујућ, али истовремено и забаван осећај док сечете површину воде и борите се са ветром учиниће да заборавите на чињеницу да трошите знатан број калорија. 

Коментара: 0


#   калорије   физичка активност   потрошња калорија
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима