Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Fizička aktivnost i potrošnja kalorija

Bookmark and Share

25.09.2018. Nataša

U ovom tekstu ćemo vas upoznati sa određenim fizičkim aktivnostima i koliko te aktivnosti mogu da vam potroše kalorija. Pa krenimo redom.

fizička aktivnost
fizička aktivnost

Step aerobik – Uprkos sve većembroju programa koji imaju određenu koreografiju, step aerobik je odžao svoju popularnost i veliku primenu. Trening se vrši na step klupi koja se može prilagoditi kako početnicima tako i onim naprednim vežbačima. Tokom treninga, penje se, spušta i pešačka step klupa. Oblikujete noge I zadnjicu, a sagorevate čak 430 kalorija.

Joga - ova aktivnost pozitivno utiče na fleksibilnost i gipkost tela, a ujedno dolazi i do definisanja mišića. Takođe, poboljšava se osećaj ravnoteže i postiže se unutrašnji mir. Ovim treningom sagoreva se 180 kalorija, a joga je generalno sve popularnija i kod poznatih ličnosti.

Aerobni program - Sa plesnom koreografijom su veoma popularni jer osim zabave, veoma su efektni. Tokom plesnog časa izbubite oko 454 kalorije. 

Lift – se ubraja u klasične aerobne programe, a trenira se izdržljivost i snaga. Reč je o treningu bez ikakve koreografije, prilikom koda koristite prvenstveno i samo, šipku i tegove, naravno sve zavisi od instruktora do instruktora. Tokom ovog treninga možete izbubiti oko 230 kalorija, a puls doseže vrednost od 110 otkucaja srca u minuti. 

Pilates – Ovaj program jača leđne i trbušne mišiće, povećava gipkost tela kao i fleksibilnost tela, a brojni pokreti omogućavaju individualno kreiranje intenziteta treninga. Sa 92 otkucaja srca u minuti prilikom pilates treninga izgubićete oko 210 kalorija. 

Tae bo– sagorećete prilikom treninga oko 465 kalorija.

Svi znamo da plivanje zateže i da aerobik u vodi sagoreva veliki broj kalorija, ali postoje i druge zanimljive aktivnosti vezane za vodu koje se mogu računati kao vežbanje. 

Ronjenje: 318 kalorija 

Ukoliko ćete letovati na nekom mestu poznatom po bogatom morskom životu, obezbedite masku i peraja i trošite preko 100 kalorija po jednom satu istraživanja podvodnog sveta. 

Vožnja kajaka: 318 kalorija 

Na većini plaža ćete imati mogućnost da iznajmite kajak. Dok udišete slan morski vazduh i pokušavate da shvatite kako da čamac naterate da se kreće u željenom pravcu, sagorećete isti broj kalorija kao na jednoj od sprava u teretani. 

Skijanje na vodi: 382 kalorije 

Izađite iz čamca, stanite na skije i postanite deo akcije. Pomalo zastrašujuć, ali istovremeno i zabavan osećaj dok sečete površinu vode i borite se sa vetrom učiniće da zaboravite na činjenicu da trošite znatan broj kalorija. 

Komentara: 0


#   kalorije   fizička aktivnost   potrošnja kalorija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima