Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Јура" донирала вредан апарат лесковачкој Општој болници

rssBookmark and Share

Лесковац 28.03.2018. Јужна Србија Инфо

Компанија „Yura“ Општој болници Лесковац данас је донирала опрему за лапароскопију, нове инструменте за хирургију и ултразбучни колор доплер апарат који ће бити смештен у Служби за радиологију ове здравствене установе.

"Јура" донирала вредан апарат лесковачкој Општој болници

Вредност ове донације је преко три милиона динара, а како су истакли градоначелник Лесковца Горан Цветановић и директор Опште болнице Лесковац др Небојша Димитријевић ова донација че значајно унапредити рад служби за хирургију и радиологију јер ће омогућити обављање две лапароскопске операције у истом тренутку, повећаће број пацијената који ће бити оперисани лапароскопски, а повећаће и број прегледа који се обаве на радиологији.

На конференцији за новинаре градоначелник Цветановић похвалио је особље болнице и захвалио се директорима „Yura“-е на донацији, подсетивши да ова друштвено одговорна компанија константно помаже здравбствене установе у Лесковцу.

„Добро особље и добра организација су стубови на којима почива добар рад, али оно што никако није занемарљиво и што служи како нашим пацијентима, тако и самим лекарима је савреман опрема која омогућава боље пружање здравствене заштите.

Захваљујући компанији „Yura“, лесковачка болница опремљена је таквим савременим апаратима.

До сада су наши велики пријатељи из „Yure“ болницу донирали инкубатором, са 2 колор доплер ултразвучна апарата, хистероскопом за Службу гинекологије, додатном опремом за ултразвучни апарат, као и са 400 душека и 800 комплета постељина за бољи боравак пацијената у болници. Укупна вредност ових донација је преко 10 милиона динара.“ Истакао је Цветановић најавивши још улагања у лесковачку болницу.

„Очекује нас још много посла, од обнављања главне зграде болнице, преко уређења Службе за пнеумофтизиологију и рехабилитацију, до пресељења специјалистичких амбуланти у главну зграду и изградње централне интензивне неге. Зато ми нећемо стати са улагањима у здравство, јер наши суграђани заслужују најбољу здравствену негу.“

Директор ОБ Лесковац др Небојша Димитријевић захвалио се на донацији, као и локалној самоуправи на челу са градоначелником јер константим залагањем помаже функционисање и помаже улагања у болницу.

„Веома сам поносан на чињеницу да због свега што радимо можемо да станемо раме уз раме са клиничким центрима у нашој земљи. Иза свега тога стоји предани рад, труд, посвећеност послу, као и несебична помоћ, како локалне самоуправе, тако и донатора.

Као што је градоначелник већ поменуо, претходних година предано радимо на уређењу свих служби, а наши планови за наставак су велики.

Један од приоритета свакако је реконструкција главне зграде болнице, као и изградња централне интензивне неге и централне стерилизације, за коју опрему већ поседујемо и тренутно радимо на уређењу простора за њу„ рекао је на конференцији за медије директор др Небојша Димитријевић.

Генерални директор „Yura“-e у Србији, Парк Јонг Хван, рекао је да се они труде да створе добру компанију која ће помагати град и своје раднике који су грађани Лесковца. Истакао је да је мото компаније „Љубав према човеку, нацији и компанији“.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   Јура   Небојша Димитријевић   донација   Општа болница Лесковац
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима