Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кон: Одлучимо шта нам је важније – весеља или здравље

Bookmark and Share

11.09.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Треба да се одлучимо – да ли су нам важнија масовна весеља или да држимо заједно епидемију под контролом, поручио је епидемиолог Предраг Кон у објави на Фејсбуку.

Кон: Одлучимо шта нам је важније – весеља или здравље

Предраг Кон је на Фејсбуку упитао да ли су нам важнији масовни скупови и разни догађаји које волимо и у којима уживамо или су нам важнији животи људи.

"Да ли је значајније да организатори свадби, музичари, продавци венчаница успешно раде, да спортски навијачи присуствују утакмицама, да ли су нам важнији масовни скупови и разни догађаји које волимо и у којима уживамо или су нам важнији животи људи и чување здравственог система Србије", написао је Кон у објави.

"Да ли су нам путовања важнија од здравствене безбедности? Да ли и када је бесмислено ризиковати због окупљања која се данас могу уз мало више воље безбедно и јефтиније организовати онлајн (конгреси, конференције)? Да ли смо у стању да се као друштво још више адаптирамо, да држава помогне и онима којима до сада није, а објективно не могу због епидемије да раде", додао је Кон.

Како је навео Кон, треба да се одлучимо, да ли је теже спровести мере обавезног ношења маски или свакодневно сахрањивати преминуле од ковида 19.

"А могли бисмо заједно уз много више разумевања и солидарности само стриктним спровођењем мера да спречимо разорност још једног таласа, пика, повећања. Да га бар значајно ослабимо... Заиста зависи од свих нас. И то неће решити појединци, Влада, председник... Сви су само у прилици да показују пут, траже и проналазе излаз, а резултат долази само са постојањем разумевања и солидарности", закључио је Кон у објави на Фејсбуку.

 

Коментара: 0


#   концерт   прослава   угоститељски објекат   Коронавирус   Предраг Кон
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима