Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковачка болница добила три апартмана

rssBookmark and Share

Лесковац 15.01.2014. Rts

У акцији коју је покренуо град у сарадњи са привредницима, Лесковачка болница добила је три савремено опремљена апартмана. До краја године планирано је опремање још девет апартмана.

Лесковачка болница добила три апартмана

Лесковачка болница добила је три савремено опремљена апартмана. До краја године биће их укупно дванаест. Реч је о акцији коју је покренуо Град у сарадњи са привредницима Лесковца.

Удобност, комфор, мир у луксузно опремљеном апартману за 2.100 динара дневно. Будуће мајке које одржавају трудноћу на одељењу Гинекологије кажу да је ово прави потез.

"Жене су пред порођај веома узбуђене и баш им је потребан мир тако да овај апатрман много вреди", каже Сузана Стефановић, трудница.

Доктор Драган Крстић, начелник Гинеколошко-акушерске службе каже да је ово само почетак и да се нада да ће овако свака соба да изгледа у наредном периоду.

Одељење Ортопедије на коме се месечно уради 700 великих хируршких захвата и толико мањих интервенција пре шест година комплетно је реконструисано. Сада су добили и апартман.

"Биће бољи услови и нега, а чуо сам и да неће да буде скупо", каже пацијент Драган Митић.

"Ми који смо путовали по западу и обишли савремено опремљене клинике знамо колико значе овакви апартмани пацијентима који желе своју интиму и могу да плате", каже др Бојан Јовановић, ортопед.

Бољи услови омогућени су и пацијентима на неурологији. Адаптација и опремање сваког апартмана кошта око 400 хиљада динара.То је поклон лесковачких привредника.

"Требало би да се укључи што више људи да покажемо хуманост и да створимо боље услове у здравственом центру", каже Ненад Цветковић, донатор.

Идеја градоначелника Лесковца да привредници на овај начин помогну болници односно заједници наишла је на велико интересовање.

"Тренутно је 12 привредника потписало уговор о донаторству. У међувремену се јавио велики број привредника. Када се заврши ова акција биће започета нова", каже градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

До краја године лесковачка Општа болница добиће још девет апартмана.

"Почињу да се раде још три апартмана. Динамику радова ми диктирамо, јер не можемо да радимо све апартмане истовремено да не би смо реметили нормалан процес рада", каже директор Опште болнице Лесковац др Небојша Димитријевић.

У болници у Лесковцу у којој се годишње лечи око 15 хиљада пацијената посла има на претек. Већ се преуређује простор за специјалистичке амбуланте. Отвориће се кожно одељење и централна интензивна нега. Лесковчани ће добити и малу цркву у болничком кругу.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   болница   здравство   привреда   Небојша Димитријевић   Ненад Цветковић   општа болница   Драган Крстић   Бојан Јовановић
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]