Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мали Душан отишао у Барселону, прикупљена средства за лечење

Bookmark and Share

15.09.2018. РТС, Танјуг, Јужна Србија Инфо

Четворогодишњи Душан Тодоровић, који болује од агресивног облика тумора, на путу је за Барселону где ће бити настављено његово лечење. Дечака у авиону Владе Србије прате лекари из Тиршове, сазнаје РТС.

Фото: приватна архива
Фото: приватна архива

Фондација "Подржи живот" је раније саопштила да је хуманитарна акција за четворогодишњег Душана Тодоровића успешно завршена и да су прикупљена средства за наставак лечења у Барселони.

Душан Тодоровић је четворогодишњи дечак из Кушиљева, код Свилајнца, који болује од тумора необластом. Појавиле су му се рецидивне промене, због којих је хитно морао да оде на лечење.

Фондација је од четвртка 6. септембра до 15. септембра укупно сакупила износ од 119.391,14 евра, у који не улази приход од СМС порука, као ни износи који су уплаћени током данашњег дана на рачун Фондације и девизни износи који су уплаћени у петак 14. септембра.

"Желимо да искажемо захвалност свима који су у овој хуманитарној акцији учествовали, јер је ова акција посебно била хитна и сваки дан, сат и минут су за овог дечака били од посебне важности. Посебно се захваљујемо особи која је ступила у контакт са родитељима без посредства Фондације и која је остала анонимна и за Фондацију", пише у саопштењу.

Како се додаје, та особа је уплатила клиници директно преостали износ, који није сакупљен преко Фондације.

Фондација, такође, апелује да се настави слање СМС порука на број 5757, јер поред Душана, нажалост, постоји још деце којима је потребна помоћ.

Вучић: Министарство здравља у контакту са породицом малог Душана

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је Министарство здравља у контакту са породицом малог Душана и захвалио на подршци и помоћи анонимном донатору, који је данас уплатио 70.000 евра за лечење оболелог малишана.

Говорећи о лечењу тешко оболеле деце, Вучић је рекао да је у 2017. години држава је дала шест пута више новца него 2011. године и најавио да ће се то и даље повећавати како нам се и финансијска ситуација буде побољшавала.

Додао је и да је примао људе и да су разговарали са онима којима је за лечење потребно 150.000 евра годишње, и да се и за то нашло решење, да се обнављају клинички центри, улаже у здравствене установе, опрему...

Рекао је и да се ствари у здравству драматично поправљају, али и подсетио да се кроз буџет за здравство и кроз РФЗО обезбеђује две милијарде евра, а прецизирао је то, каже, зато што посланици из појединих опозиционих странака не умеју да прочитају, па кажу да је реч о 400 милиона евра.

А реч је, истиче, о скоро па петини укупног буџета Србије и највећим делом иде на опрему, уређаје, лекове... а најмање на плате.

Додао је и да ствари иду набоље, људи увек очекују више, али се, каже, не могу одједном покрпити све рупе, направљене у претходном периоду.

Коментара: 0


#   Александар Вучић   здравство   Влада Републике Србије   лечење   тумор   хуманитарна акција   Шпанија   Министарство здравља   председник Србије   Душан Тодоровић   Подржи живот фондација   Барселона   Свилајнац
@avucic @Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима