Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пружи корак: Инсталирај апликацију "пружи корак" и помози деци оболелој од рака

rssBookmark and Share

Ниш 19.09.2019. Јужна Србија Инфо

Удружење Нурдор покренуло је акцију сакупљања новца за изградњу Родитељке куће у Београду. Сада сви могу да помогну. Тамара Кларић и Богдан Стевановић данас су кренули из Ниша и пружили први корак.

Пружи корак: Инсталирај апликацију "пружи корак" и помози деци оболелој од рака

Тамара Кларић и Богдан Стевановић – двоје младих људи данас су направили први од 260.000 корка у својој другој по реду хуманитарној шетњи од Ниша до Београда. Циљ њихове акције „Пружи корак!“ је прикупљање средстава за изградњу нове родитељке куће у Београду коју гради НУРДОР.

Они су данас 19. септембра, кренули на пешачење испред дечјег хемато-онколошког одељења болнице у Нишу, а стајалишта за одмор и спавање су предвиђена у седам места у Србији: Алексинац (19.09) – Појате (20.09) – Јагодина (21.09) – Свилајнац (22.09) – Смедеревска Паланка (23.09) – Младеновац (24.09) – Рипањ (25.09). Последњег дана пешачења, 26. септембра, биће организован Марш солидарности кроз Београд, који ће почети од Спортског центра Бањица у 15х и завршити се у парку Милутина Миланковића испред Универзитетске дечје клинике у Тиршовој, што је и циљ Богданове и Тамарине шетње.

Подршку њиховој акцији пешачења можете пружити тако што ћете инсталирати апликацију “Пружи корак” на мобилне телефоне, која ће мерити ваше препешачене кораке и ковертовати их у динаре, а суму новца коју на тај начин будете прикупили, НУРДОР-у ће у ваше име донирати компаније из Србије. Као и увек, НУРДОР хуманитарни СМС број  1150 остаје активан и на њега можете слати поруке са садржајем 1. Цена СМС-а је 100 динара. Можете помоћи и уплатом на рачун НУРДОР-а: 170-30010715000-82, позив на број: 12345, сврха уплате: Пружи корак.

О новом пешачењу они нам говоре пуни ентузијазма и са жељом да што пре крену.

“Пешачимо поново, и опет зовемо Србију да пружи корак за бољу будућност деце која се боре против рака. Након прве “Пружи корак” шетње били смо уверени да ће ћемо поново пешачити за нови хумани циљ и на тај начин помоћи малишанима да имају што боље услове лечења. У свету у каквом живимо имамо две опције: да седимо са стране, гледамо шта се дешава и критикујемо и да устанемо и предузмемо нешто. Промена це почети онда кад почнемо ми да се мењамо, а право место је увек овде и право време је увек сада.”, поручују Тамара и Богдан.

Коментара: 0


#   Ниш   Алексинац   деца   НУРДОР удружење   хуманитарна акција   Тамара Кларић   Богдан Стевановић   Пружи корак апликација
@NURDOR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима