Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sablasni beli psi seju strah oko Kuršumlije

rssBookmark and Share

Kuršumlija 22.03.2018. Beta

Čopor belih pasa nepoznate rase, kojih prema procenama meštana ima od 30 do 50, pojavio se u selima i šumama oko Kuršumlijske banje, zatvorene godinama.

Sablasni beli psi seju strah oko Kuršumlije

To su meštani prijavili policiji sumnjajući da su psi namerno dovezeni i pušteni u taj deo uz administrativnu liniju sa Kosovom.

Meštani kažu da im je ugrožena bezbednost i strahuju za stoku, ali za sada nikakva šteta nije prijavljena.Po nezvaničnim informacijama, policajci su pretražili taj kraj, ali nisu našli ništa sem tragova.

Stanovnik Dragan Dragićević je rekao agenciji Beta da su "skoro svi meštani videli" čopor belih pasa koji lutaju okolinom banje, a u sredu ujutro su bili i u dvorištu jednog napuštenog domaćinstva."Svi su bele boje, veliki su, uhranjeni i liče na šarplanince. Niko ne zna koja su rasa. A ja prvi put u životu vidim ovu rasu pasa", kazao je Dragićević.

U sredu je u blizini Kuršumlijske banje "čopor presreo" automobil Lele Mladenović koja priča da su "neobični", da "nisu napadali, samo su režali i lajali"."Uspela sam da izbrojim više od 30 belih pasa. U panici i strahu sam načinila i nekoliko fotografija", rekla je Mladenović.

Marko Drašković je ispričao da je naišao na više od 30 pasa, pobegao, "pregazio reku do pojasa, a oni nisu mogli dalje za mnom".

Marko Aleksić iz sela Vrela takođe kaže da je pse video u šumi, da "su svi potpuno isti, u čoporu je jedna rasa pasa, ali ne znam koja... Po mojoj proceni, 30 do 50 pasa".

"Ovakvi psi ovde nikada nisu viđeni, verovatno su dopremljeni iz neke zemlje da bi se ovde razmnožavali. A u selu se priča da su možda i s Kosova", rekao je Dragan Dragićević.

 

Komentara: 0


#   Kuršumlija   psi
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima