Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišlije na finalnom turniru "Igrajmo za 16"

rssBookmark and Share

Niš 05.04.2017. Južna Srbija Info

Memorijalni turnir Igrajmo za 16, RTS organizuje već 18 godina i posvećen je uspomeni na 16-oro radnika RTS koji su poginuli u NATO bombardovanju televizije 23. aprila 1999. godine.

Nišlije na finalnom turniru "Igrajmo za 16"

U gradovima Srbije uključujući i Niš, turnir se organizuje već 5 godina, od 2013. godine. Ove godine na turniru u Nišu je učestvovalo 16 ekipa. Kao i prošle godine pobedio je tim “Market Ama” koji će ovog vikenda učestvovati na Superfinalnom turniru koji se igra u Beogradu.

Tim povodom gradski većnik Branislav Kačar organizovao je prijem za našu ekipu koja će predstavljati Niš u Beogradu, na turniru čiji je takmičarski značaj mnogo manje važan u odnosu na poruku koju sa sobom nosi, a to je sećanje na tragično stradale mlade ljude, koje nikada ne smemo zaboraviti.

Od prve godine grad Niš aktivno pomaže organizaciju turnira na mnogo  načina. Pre svega  ustupa sportske objekte za održavanje takmičenja, pomaže prevoz ekipe u Beograd, a na takmičenju učestvuje i ekipa Gradske uprave.

Grad je prepoznao da je bitno da se sećamo nedužno nastradalih radnjika RTS, ali i da se kroz druženje i takmičenje promoviše sport i zdravi duh  i mali fudbal kao jedan od prepoznatljivih brendova grada Niša.

Većnik Kačar je kapitenu ekipe uručio zlatnik sa likom Cara Konstantina i fudbalske lopte, a Grad Niš će ovoj ekipi obezbediti i dresove i organizovati put do Beograda.

Čitava Srbija kroz turnir u malom fudbalu odaje počast tragično nastradalim radnicima RTS-a ali i svim žrtvama Nato agresije na našu zemlju, uz jasnu poruku – da se nikada ne zaboravi.


#   Niš   RTS   Gradski većnik   mali fudbal   Igrajmo za 16   Turnir u basketu   Branislav Kačar
@rts_vesti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima