Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srbija meč protiv Hrvatske igra u Nišu

rssBookmark and Share

20.08.2013. Izvor: Alo

Fudbalski veterani Srbije i Hrvatske odigraće humanitarni meč 5. septembra na stadionu „Čair” u Nišu. Detalje oko odigravanja pomenute utakmice ugovorili su Branko Tušek, savetnik predsednika Hrvatske Ive Josipovića za humanitarna i sportska pitanja, i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Srbija meč protiv Hrvatske igra u Nišu

-Na „Čairu“ 5.septembra dočekujemo „Humane zvezde Hrvatske“ ekipu sastavljenu od nekadašnjih proslavljnih fudbalera, olimpijaca i javnih ličnosti koji će snage odmeriti sa srpskim fudbalskim veteranima. Do sada su odigrali 58 utakmica i uvek je prihod bio namenjen deci sa posebnim potrebama. Tako će biti i ovoga puta, a ustanovu kojoj će biti namenjena sredstva odredićemo naknadano - izjavio je gradonačelnik Perišić.

U timu „kockastih” naći će se dobro poznata imena iz sveta fudbala: Velimir Zajec, Davor Šuker, Goran Vlaović, Dubravko Šimenc i mnogi drugi poznati hrvatski sportisti.

S druge strane ekipu fudbalskih veterana Srbije čine nekadašnji fudbaleri koji su uglavnom tokom osamdesetih godina bili članovi tadašnjih fudbalskih prvoligaša. Očekuje se da će se u srpskom timu naći Dejan Rambo Petković, Savo Milošević. Najavljen je i dolazak Zorana Bate Mirković, koji je ostao upamćen po potezu iz 1999. godine, kada je na „Maksimiru” uhvatio Roberta Jarnija u predelu genitalija, kao i još nekih legendi srpskog fudbala.


#   Srbija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima