Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бахати директор: Наручио "ауди А6", па смењен

rssBookmark and Share

16.04.2014. Новости

Пре него што је смењен, директор "Југоистока" Игор Новаковић одлучио је да обнови возни парк Електродистрибуције у Нишу

Бахати директор: Наручио "ауди А6", па смењен

Како пишу "Новости", та инвестиција била је вредна нешто више од 1,5 милиона евра, а међу 50 нових аутомобила и камиона, нашао се и луксузни "ауди А6" вредан 76.000 евра. Наравно, аутомобил је намењен генералном директору.

Према ценовнику "аудија" за ову годину, на листи од 15 верзија "А6" бивши директор "Југоистока" изабрао је најскупљи. У зависности од опреме и снаге мотора, "ауди А6" коштају од 39.000 до 76.000 евра.

Новаковић је "одрешио кесу" и за службене аутомобиле својих директора. На рачун куће наручио је четири "пасата" чија вредност по возилу износи 28.000 евра.

Новцем из касе нишке дистрибуције купљено је и шест теренаца марке "амарок", 25 аутомобила "поло" и девет теретних возила.

Возни парк "Југоистока" улепшали су и теренци "Фолксвагенове" серије - "амарок". Наручено је шест теренаца. Овај аутомобил има изузетне карактеристике, али га купују само они са дубљим џепом. Његова цена је од 31.000 до 42.000 евра.

Одлуку о трошењу пара дистрибуције, Новаковић је објаснио својом рачуницом, према којој је и до шест пута јефтиније купити ново возило на лизинг, него одржавати дотрајала. Према тој анализи "Југоистока" која је рађена у 2012. години било је предвиђено издвајање од 25 милиона динара за куповину нових возила и 110 милиона за одржавање старих.

Нови в.д. директора "Југоистока" Дарко Булатовић изјавио је медијима да га је луксузни "ауди" затекао када је именован, али да покушава да поништи бар део набавке.

Нишка дистрибуција је према последњим објављеним подацима из финансијских извештаја, у 2012. имала губитак од милијарду динара, док је годину пре забележила добитак од 200 милиона динара.

У ЕПС наглашавају да се залажу за централизоване набавке на нивоу читавог система.


#   ЕПС   Југоисток     Електродистрибуција   аутомобили   Игор Новаковић   Дарко Булатовић
@EPSsnabdevanje @EDJugoistok @redinmind @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима