Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

В.Д. директора ЕПС-а: Бескућница ватром изазвала пожар у Електродистрибуцији

rssBookmark and Share

Ниш 17.11.2016. З.С. Јужна Србија Инфо

Шири центар Ниша је јутрос од десет часова потпуно без струје, што је изазавало колапс у граду.
Не раде поште, банке, јавне установе, мобилна телефонија МТС и интернет.

Милорад Грчић (у средини) Фото: Јужна Србија
Милорад Грчић (у средини) Фото: Јужна Србија

В.Д. директора ЕПС-а Милорад Грчић, након хитног доласка у Ниш је изјавио да је пожар изавала бескућница која је запалила ватру поред зграде Електродистрибуције у којој се налази командни центар.

Грачић је по доласку у Ниш, обишао зграду Елекртодистрибуције у улици Светозара Марковића, у којој је изгорео командни центар на последњем спрату зграде.

"По досадашњим сазнањима пожар је изазавала бескућница која је запалила ватру поред контејнера који се налази тик уз зграду објекта. Иако је радник Електродистрибуције реаговао и замолио је да се удаљи, жена је недуго затим поново запалила ватру, након чега је део жара упао у вентилациони отвор и узроковао ватру, која се проширила целом вертикалом и захватила команди центар", изјавио је Грчић окупљеним бројним новинарским екипама.

"Материјала штета је велика, детаљи се још утврђују а радници ЕШС-а улажу максимум напора да се потрошачима обезбеди снабдевање електричном енергијом. До 15 часова, струју је добило око 25 одсто потрошача. Ја се надам да ће до краја дана бити успоствљено редовно снабдевање", рекао је Грчић и додао да контејнери престављају озбиљан проблем и да ће тај проблем након разговора са градоначелником Булатовићем, бити решен.

Фото; Јужна Србија

Један радник ватрогасне службе је повређен, а специајлне јединице МУП-а раде на утвђивању свих околности киоје су довеле до пожара.

У Нишу је завладала блага паника, због отежаног функционисања јавних установа, мобилне телефоније и интернета. Банке, поште и апотеке, такође у ужем језгру града, не раде.


#   Ниш   ЕПС   пожар   Јужна Србија регион   Електродистрибуција   Дарко Булатовић   Милорад Грчић
@EPSsnabdevanje @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима